vapaakielivalinta.fi
https://vapaakielivalinta.fi/forum/

Menneisyydessä eläminen
https://vapaakielivalinta.fi/forum/viewtopic.php?f=13&t=3040
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  rationalisti [ 11.10.2017 09:28 ]
Viestin otsikko:  Menneisyydessä eläminen

Iltasanomat: Selviääkö Googlen ihmelaite suomen kielestä?

Iltasanomat kirjoitti:
Kieltä lennossa kääntävät Googlen Pixel Buds -kuulokkeet voivat selviytyä yksinkertaisen turistikielen kääntämisestä, arvioi professori.

...

Itä-Suomen yliopiston käännöstieteen professori Jukka Mäkisalo odottaa mielenkiinnolla tilaisuutta päästä kokeilemaan uutuutta, mutta arvioi, että Googlen ja muiden palvelut eivät vielä ainakaan 10–20 vuoteen korvaa ihmisen kielitaitoa.


Siitä on jo useampi vuosi, kun mukana kulkevalle nappikuuloketulkkaajalle haettiin kickstarterissa rahaa ja ainakin vuosi sitten markkinoilta löytyi parikin versiota. Odotin innolla, koska tämä hoksataan suomalaismediassa ja osataanko asian tiimoilta tehdä pakkoruotsikytköksiä. Hieman innoton oli tämä ensimmäinen minun huomaamani juttu; asiaan tartuttiin vasta, kun Googlekin lähti leikkiin mukaan ja juttu ilmestyi eilen illalla ja oli jo tänään aamulla kadonnut etusivulta. Kovinkaan moni ei varmaankaan ole juttua lukenut.

Nykyisellään vastaavanlaiset laitteet jo ylittävät keskiverto pakkoruotsitetun kyvyt. Itä-Suomen käännöstieteen professori odottaa Googlen ja muiden palveluiden korvaavan ihmisten kielitaidon 10-20 vuodessa. Tänä syksynä pakkoruotsinsa aloittaneet astuvat työelämään 10-20 vuodessa. Koulutamme lapsemme suoraan menneisyyteen poliittisella pakkoaineella.

Kirjoittaja:  NRR [ 11.10.2017 10:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Menneisyydessä eläminen

rationalisti kirjoitti:
Itä-Suomen käännöstieteen professori odottaa Googlen ja muiden palveluiden korvaavan ihmisten kielitaidon 10-20 vuodessa. Tänä syksynä pakkoruotsinsa aloittaneet astuvat työelämään 10-20 vuodessa. Koulutamme lapsemme suoraan menneisyyteen poliittisella pakkoaineella.


Nimenomaan tähän vetosi Anna Kontula puheenvuorossaan eduskunnassa nyt, kun keskusteltiin pakkoruotsittomasta kokeilusta. Ja RKP-folktinget vaati pakkoruotsia muka tasa-arvon vuoksi!

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/