Tänään on 18.12.2017 10:12
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 14.10.2017 08:48 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6456
Ruotsissa kasvanut nuori todistaa kaksikielisyyspropagandavideolla (Molempi parempi -prjojekti, meidän verovaroillamme): Pakkoruotsia kannatan, koska se on Suomessa pitkä perinne ja muutenkin siitä on hyötyä ja kouluikäisenä sitä ei ymmärrä ja suurin osa ei valitsisi sitä.

Mitä hän siis sanoo:
Koska minusta ruotsi on hyödyllistä (eihän tätä tarvitse edes perustella), kaikkien tulee lukea sitä.
Koska muista ruotsi ei ole hyödyllistä (enemmistö nuorista ja näiden vanhemmista on sillä lailla ymmärtämättömiä), he eivät valitse ruotsia ilman pakkoa.
Siksi pitää olla pakko.

Tälle epäloogiselle ja epäkunnioittavalle tavalle kävellä muitten fiksujen ihmisten yli meillä tosiaan on pitkä perinne - mutta onko sen pakko jatkua? Meillä. Missään muuallahan ei ole mitään pakkoruotsin kaltaista. Kielten kohdalla on pakko vain valita.

Koulujen laaja-alaisten tavoitteiden ykköskohta on ajattelun taitojen kehittäminen. Miten tällainen kouluille suunnattu vähättelevä ja logiikkaa kaihtava propaganda voi olla koulutuksemme arvopohjan mukaista - miten sillä voi olla lupa päästä osaksi opetusta?


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 15.10.2017 08:36 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6456
Pakkoruotsi on moraaliton pakko - perusteeton, vastustettu, karsiva ja syrjivä pakko. Sitä ei voi verrata muihin yhteisiin oppiaineisiin.

Myös pakkovenäjä alakoulusta yliopistoon olisi moraaliton pakko, sillä vaikka venäjä onkin maailmankieli ja monin tavoin useimmille ruotsia tärkeämpi, se ei ole välttämätön. Kielet ovat aineryhmä, jossa välttämättömyys on harvinaista ja koskee vain sellaisia todella merkityksellisiä kieliä kuin maan pääkieli ja mahdollisesti lingua franca kuten nyt englanti. Siksi esimerkiksi Ruotsissa ja Ahvenanmaalla on koulukielenä ruotsi ja rinnalla pakollinen englanti.

Suomessa ei ole mitään välttämättömyyttä osata ruotsia. Se ei ole oppilaiden edun kannalta oleellinen oppiaine. Pakkoruotsin vaatimus on vain paperilla korkeakoulututkintojen virkamiesruotsina ja koko vaatimus on ylipäätään tehty vasta pakkoruotsin tulon jälkeen tekemään pakosta luopuminen vaikeaksi.

Ihmiset eivät tunnu ymmärtävän, että kielet ovat omanlainen oppiaineryhmänsä, jossa valinta on välttämätöntä, koska kieliä on paljon ja ihmisten kielitarpeet erilaisia.

Kieliä ei voi myöskään lukea määrättömäsi, koska yhdenkin kielen omaksuminen on iso projekti ja se jatkuu myös kouluajan jälkeen. Soininvaara kuittasi hyvin folktingetin sloganin "meidän pitää lukea enemmän kieliä - yksi kieli ei ole pois muista", että tottakai on raskaampaa lukea ruotsia ja venäjää kuin pelkkää venäjää. Jos yhden kielen lisääminen ei toisi valtavasti lisätyötä, voisimme lisätä kieliä loputtomasti, eivätkä ne koskaan olisi poissa mistään.

Muut yhteiset oppiaineet on valittu ja jäsennelty niin, että niissä tulee maailmankuvan kannalta oleellisia rakenteita: luonnontieteiden perusteet, ihmistieteiden perusteet, historian suuret tarinat, kädentaidot,... Näissäkään aineissa ei ole yhtään niin pakollista kuin meillä ruotsi, jota on kaikessa koulustuksessa kaikilla asteilla ihan kaikille! Meillä ruotsi on nostettu äidinkielen veroiseksi samalla tapaa kuin DDR:ssä venäjä oli nostettu pakolliseksi kaikille tasoille.

DDR:ssä tehtiin myös identiteettityötä uuden sosialistisen ihmisen luomiseksi. Tässä identiteettityössä venäjän kielen opinnot läpi koulupolun olivat oleellisia.

Miten kävi moraalittomalle pakkovenäjälle DDR:ssä? Se vain katosi. Valtava pakkovenäjän opettajien joukko uudelleenkoulutettiin työn ohessa opettamaan muita kieliä. Koko piparkakkutalo hajosi hetkessä ja korvattiin eettisesti kestävällä valinnanvapaudella.

Pakkoruotsin kaltainen pieni vähemmistökieli ei ole missään pakollisena alakoulusta yliopistoon! Meidän pakkoruotsimme on täysin DDR:n pakkovenäjän mallin mukaan rakennettu. Opetusministeriön folktingethenkiset virkamiehet ehtivät ennen rautaesiripun romahdusta hakea sieltä mallin suomalaisten kieltenopetuksen politisoimiseksi. Sama vähemmistödiktatuurin henki kuin DDR:ssä. Moraalitonta, kyllä.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com