Tänään on 24.11.2017 12:29
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 29.08.2017 18:40 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 94
https://yle.fi/uutiset/3-9803938

Lainaa:
RKP julkaisi tänään kesäkokouksessaan kahdentoista kohdan ohjelman, jolla se helpottaisi kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilannetta.

Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo tiedotteessa, että yhteiskunnan jakautuminen täytyy pysäyttää.

– Tämä turvapaketti parantaisi kansanterveyttä ja työllisyyttä sekä turvallisuutta. Samalla yhteiskunnan kustannukset laskevat, kun ihmiset voivat paremmin, Henriksson sanoo.

Paketin avulla RKP haluaa esimerkiksi parantaa poikien ja nuorten miesten tilannetta, sanoo puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin. Wallin huomauttaa tiedotteessa, että poikien ja nuorten miesten syrjäytyminen on suuri ongelma Suomessa.

– Meidän on paremmin kyettävä tunnistamaan ne, jotka tarvitsevat tukea. Kukaan ei saa pudota väliin, haluamme kaikki mukaan.


http://www.rkp.fi/fi/content/news/kaksi ... ttamiseksi

Lainaa:
8. Poikien ja nuorten miesten syrjäytyminen on estettävä.
Korottaisimme etsivän nuorisotyön ja muun ennaltaehkäisevän toiminnan määrärahoja. Haluamme myös parantaa kouluterveydenhoitajan, -kuraattorin ja -psykologin palveluiden saatavuutta. Yksikään nuori ei saa jäädä ilman koulutusta tai kuntoutusta.


Ei sanaakaan kielipolitiikasta, vaikka pakkoruotsi lienee yksi suurimmista syistä nuorten miesten syrjäytymiseen, ellei sitten kohta neljä, jossa vaadittiin maksutonta varhaiskasvatusta kaikille 3-vuotiaille, ole viittaus sinne päin.

Onko kohdan 8 toimenpide-ehdotukset lääke myös oppilaiden "kieliasenneongelmiin"?


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.08.2017 20:32 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Anna-Maja Henriksson:
Lainaa:
Me emme kasvata vain lapsia, vaan myös tulevia aikuisia, ja on sitten kyse oppimisvaikeuksista, nettikiusaamisesta tai muista ongelmista, on lapselle taattava turvallinen, oikeudenmukainen ja paras mahdollinen tuki ja koulutus.
.
https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yl ... -1.2365659

Henriksson on valovuosien päässä erilaisten nuorten koulutuksen tukemisesta muttei ole ymmärtävinään sitä.

Pitäisikö kertoa, mistä meidän perinnöllistä kielellistä vaikeutta kantava perheemme voi pakkoruotsittajia kiittää:
- paljon ylimääräistä ja turhaa työtä kotona ruotsintehtävien äärellä niin lapselta kuin vanhemmilta, kaikki muukin kun vaati tavallista enemmän työtä;
- turhia tunteja koulun ruotsin erityisopetuksessa, jolla yritettiin kantaa dysleksikko vitosella läpi peruskouluruotsin;
- kivat sanat opolta vasten nuoren kasvoja tämän tarjotessa lääkärinlausuntoa vapautuksen saamiseksi lukiossa: "ei se oppimisvaikeus ruotsinopiskelua haittaa, sulla on vaan asenneongelma";
- puoli vuotta ylimääräistä lukiossa ruotsin vuoksi, jokainen kurssi vähintään kahdesti, läpipääsy vain siirtymällä kaukana olevaan iltakouluun ns. toivottomien kurssille tuplatuntimäärällä;
- ainainen pelko siitä, että ruotsiin kariutuu koko koulutus, ja sama jatkuu nyt korkeakoulussa;
- pakkoruotsin puolustajien keskusteluissa ja haastatteluissa dysleksikoille yhdessä ja erikseen osoittamat kauniit sanat: "mopopojat", "vammaiset", "surkimukset", "juntit",..."jokainen oppii ruotsin jollei ole tyhmä, laiska ja asenneongelmainen" - sellaista kannustavaa palautetta sisukkaalle nuorelle.

Että kiitos vain Henriksson ja koko folktingetin väki tästä "oikeudenmukaisuudesta", joka on maksanut niin lukemattomia talkootunteja kuin tuhansia euroja ylimääräistä perheelle ja nuorelle. Mitään hyödyllistä ei tuolla panostuksella ole saavutettu mutta se on ollut pois kaikesta muusta, todella tarpeellisesta.

Opettajana olen pystynyt auttamaan paljon. Mitään kiertotietä ei ole, vapautuksia ei edelleenkään saa. Ruotsin erityisopetukseen pannaan käsittämättömän paljon resuja, esim. seiskalle tuleva maahanmuuttajaoppilas huonolla suomella ja englannilla ja ilman ruotsia ei saa vapautusta - hänelle opetetaan erityisopetuksessa kahden vuoden ruotsit lähes yksityisopetuksella! Kukaan ei saa miettiä, mikä on puolikielisen nuoren kouluttautumisen kannalta oikeasti viisasta.

Vuosikymmeninä tuhannet pojat ja nuoret miehet ovat madaltaneet koulutustoiveitaan, keskeyttäneet koulun tai jääneet roikkumaan ruotsia vaile valmiina. Kiitoksia vaan heidänkin puolestaan!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.08.2017 20:56 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 94
pjl69 kirjoitti:
Ei sanaakaan kielipolitiikasta


Ovat RKP:ssä ilmeisesti havainneet, että heidän suuret suomenkieliset apupuolueensa tekevät yhtä auliisti likaisen työn heidän puolestaan, joten heidän ei tarvitse enää edes puhua asiasta... ja mitä vähemmän asiasta puhutaan, sitä vähemmän kansan parista nousee vastarintaakin, eli molempi parempi.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 29.08.2017 21:49 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
pjl69 kirjoitti:
pjl69 kirjoitti:
Ei sanaakaan kielipolitiikasta


Ovat RKP:ssä ilmeisesti havainneet, että heidän suuret suomenkieliset apupuolueensa tekevät yhtä auliisti likaisen työn heidän puolestaan, joten heidän ei tarvitse enää edes puhua asiasta... ja mitä vähemmän asiasta puhutaan, sitä vähemmän kansan parista nousee vastarintaakin, eli molempi parempi.


Katselin arvostamani monikulttuurisuustutkijan dioja kansaiväliseen seminaariin, jonne hänet oli kutsuttu puhumaan suomalaisesta kaksi- ja monikielisyydestä. Ei sanaakaan pakkoruotsista ja sen vastustuksesta. Tämä on suomettumistakin isompi valhe, koska maailma ei osaa nähdä liturgian taakse.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 30.08.2017 00:07 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Todellisuudessa ne, jotka ovat olleet lisäämässä koulujen kielipainotusta, eivät ole pätkääkään kiinnostuneita koulutuksen tasa-arvosta ja erilaisuuden kunnioittamisesta. Nimenomaan vieraiden kielten painotuksella lisätään niiden ongelmia, joilla on haasteita jo koulukielessä ja joilla siksi kaikki aineet teetättävät enemmän työtä ja joille esim. matikka/tekniikka olisivat luontevia painotuskohteita.

Näin pakkoruotsittajat osoittavat arvostustaan keskustelussa, jonka aloitti pakkoruotsiin kompastuva yliopisto-opiskelija avoimella kirjeellään:
Lainaa:
- Jos ei ruotsin kokeen suullisesta selviä jos aikaakin on ollut niin tarvitseeko akateeminen maailma enää tätä panosta?

- Mielestäni kirjoittajalta puuttuu vain tahtoa opiskella pakollisen kurssin sisältöä. Tai sitten kirjoittajalta puuttuu älykkyyttä.

- Henkilö joka ei kykene omaksumaan kahden vieraan kielen alkeita, ei ole yliopisto/korkeakouluaineista.

- En voi kuin ihmetellä että palstalla löytyy niin paljon neroja, joiden loistavan tutkija-tai virkamiesuran tuhoaa yksi yksinkertaisimmista kielitesteista. Jos itseään sivistyneeksi kutsuva ei selviä ruotsin "god dag jag heter Pekka"-testistä niin kannattaa harkita muuta uraa. Sukuni on kaksikielinen ---

Mistä nämä julmat äänenpainot?

Tällainen halventava puhe niistä, joille kielten oppiminen on vaikeaa, on vihapuhetta jos mikä.

Muualla maailmassa ei tarvitse leimata ihmistä tyhmäksi ja laiskaksi, mikäli hän oppii matematiikkaa muttei kieliä - on mahdollisuus erikoistua. Vain meillä pienen vähemmistökielen, jota ei käytännössä kuule eikä tarvitse, oppimisesta on tehty mittari sille, kelpaako akateemiseksi vai ei. Muualla mitään tällaista ei ole!

Kieltenoppimisen vaikeus on yleinen ominaisuus (ei vamma), jonka ei pitäisi estää ihmistä toteuttamasta unelmiaan myös koulutuksen kautta. Muissa maissa kieltenoppimisen vaikeus huomioidaan ja kieliopinnot voi valita minimiin. Meillä vain pakkoruotsia ei voi valita pois.

Opettajana tapaan jatkuvasti fiksuja nuoria, joille ruotsi on äärimmäisen vaikeaa - jopa niin, että ruotsin masentamina ei lähdetä lukioon tai lukio jää kesken. Lukioon menevillä ei ole enää edes mahdollisuutta tukiopetukseen ruotsissa vaan heidät usein ohjataan suorittamaan lähimmässä iltalukiossa kursseja uudelleen ja uudelleen. Erityisesti ammattikorkeissa opiskelija voi jäätyä jo ruotsin valmistavaan kurssiin. Yliopistoilla on paljon ruotsia vaille valmiita. Tämä on ongelma ja syy ei ole näissä opiskelijoissa - ruotsi ei voi olla se aine, joka karsii valmistujat! Ongelma on kaikkea muuta kuin marginaalinen!

Pakollisen ruotsin aika on niin ohi!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 30.08.2017 06:49 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Pakkoruotsia puolustetaan folktinget-retoriikassa muka "tasa-arvolla":

- pakkoruotsissa olisi muka kysymys vain peruskoulun pakosta ja ilman ruotsia peruskoulunsa suorittaneet joutuisivat "epätasa-arvoiseen asemaan", kun lukioissa ja korkeakoulussa vaaditaan ruotsia ja viimeistään virkauralle vaaditaan ruotsia (ikään kuin nämä vaatimukset olisivat luonnonlakeja eivätkä vain ovelasti myöhemmin laadittuja keinotekoisia pakkoruotsin turvaajia);

- muka vain laiskat "mopopojat" ja näiden "kouluttamattomat" kodit laiminlyövät panostuksen pakkoruotsiin ja näin itse aiheuttavat syrjäytymisen ellei heitä pakkoruotsia alati varhaistamalla ja kiristämällä yritetä pitää kurissa;

- Åbo Akademissa tällä viikolla pakkoruotsin hyväntekeväisyystulkinnalla väittelevä Väistö on haastatteluissa vedonnut pakkoruotsin puolesta sekä koulutuksellisen tasa-arvon nimissä, Nordenin yhteistiksi väitetyillä työmarkkinoilla menestymisen nimissä että kansallisen turvallisuuden vahvistamisen nimissä (Putin kan rädda skolsvenskan - Putin voi pelastaa pakkoruotsin) - ja hän ei mielestään ota kantaa koko pakkoruotsiin.

Kuitenkaan kukaan ei ehdottaisi alakoulusta yliopistoon jatkuvaa pakkosuomea Ruotsin koululaisille muka parantamaan näiden kognitiivisia kykyjä ja yhteiskunnallisia mahdollisuuksia - ymmärretään, että sellainen resurssien tuhlaus olisi sulaa hulluutta ja söisi paitsi muun kielitaidon myös erilaisten oppilaiden koulumenestyksen, laskisi koko maan koulutustasoa.

Pakkoruotsittajien kuvitelma itsestään muka muitten lasten todellisia tarpeita ja tavoitteita ymmärtävinä, on ylimielinen ja syrjivä.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com