Tänään on 24.11.2017 12:17
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 13.06.2017 05:03 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Samaan aikaan, kun näytöksenomaisella hallituskriisillä hoidettiin perussuomalaiset oppositioon, linjattiin tulevaisuuden demokratiaa. Kultarantaan oli koottu muu poliittinen eliitti laukomaan näkemuksiä tulevaisuuden demokratiasta, jossa ei pelätä tehdä lehmänkauppoja suljettujen ovien takana vaan edellytetään kansalta luottamusta päätösentekijöihin, näin presidentin kanslian sivut:

Demokratian tulevaisuus puhutti Kultaranta-keskustelujen päätöksessä --- Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja professori, nobelisti Bengt Holmström keskustelivat Suomen menestystarinasta. --- Holmström kiinnitti huomiota kansan poliitikkoja kohtaan tuntemaan epäluuloon. --- "Edustuksellinen demokratia perustuu siihen, että minä kansalaisena luotan päätöksiä tehtäessä siihen, että päättäjä on nähnyt tietoa, jota minä en ole nähnyt. Tämä on vedenjakaja: syytätkö ihmistä siitä, että hän on huono johtaja? Vai uskotko siihen, että tieto on ollut sellaista, että se selittää tapahtuman? Tämä on luottamusta. Luottamus ei synny läpinäkyvyyttä lisäämällä”, Holmström sanoi. --- Useat yleisöstä olivat sitä mieltä, että politiikkaan tarvitaan monenlaista osaamista ja että kaikkien päätösten ja sopimusten täytyy kestää julkisuus. "Aikamme alkaa loppua, mutta jäi tästä nyt yksi uusi termi kuitenkin: rehellinen lehmänkauppa”, presidentti Niinistö summasi.
http://www.presidentti.fi/Public/defaul ... ture=fi-FI


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.06.2017 05:13 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Juuri näin pakkoruotsin kannattajat ovat pakkoruotsia perustelleet: se on valittujen edustajien valinta ja sellaisena se ei perusteluja kaipaa - kansa valitsee parhaat edustajat ja nämä tekevät parhaat päätökset, selittelyjä ei tarvita.

Lukiessani tuollaisia pakkoruotsittajien kommentteja ajattelin, että kirjoittajat ovat ymmärtäneet väärin demokratian lähtökohdan, jossa toki rahvas äänestää mutta valitut kuuntelevat äänestäjiä ja tekevät heille myös tiliä ja mediakin tätä vaatii ja vahtii.

Nyt meille tarjotaan demokratiaa, jossa kansalaisten tehtävänä on "luottaa" ja hesarin aamuisen pääkirjoituksen mukaan myös välttää ikävän kriittisiä, luottamusta horjuttavia sanoja kuten pakkoruotsi (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005251285.html).


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.06.2017 05:36 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Yle vielä tarkentaa kuvaa:

Lainaa:
Holmström toivoi jo aiemmin maanantaina keskustelutilaisuudessa presidentti Sauli Niinistön kanssa, että Suomi ymmärtäisi, että nyt "tarvitaan uusia reformeja".

– Työmarkkinajoustoja ennen kaikkea.

Holmström korostaa Ylen haastattelussa tilaisuuden jälkeen, että maahanmuuttajillekin pitäisi sallia Suomessa työnteko.

– Toivoisin, että maahanmuuttokriittisyys ei nousisi, koska Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, mutta maahanmuuttajille pitää sallia työtä. Se tarkoittaa sitä, että heidän pitäisi saada tehdä työtä alemmilla palkoilla, Holmström paaluttaa.

"Tässä on suuri väärinymmärrys"

Keskustelussa presidentti Niinistön kanssa Holmström painotti sitä, että poliitikkoja haukutaan nyt liikaa.

---

Hän korosti, että kansa on unohtanut sen, että edustuksellinen demokratia perustuu siihen, että kansa valitsee edustajansa, joihin se luottaa.

– Idea on se, että joku muu edustaa minun arvojani ja minun ei tarvitse kaikkea ymmärtää ja kaikesta ottaa selvää.

Läpinäkyvyyden korostaminen ja vaatiminen ei ole Holmströmin mielestä tehokas keino reagoida epäluottamuksen tunteeseen. Se, että päätöksiä ei voitaisi tehdä kabineteissa, on ongelma
.

https://yle.fi/uutiset/3-9665255


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 13.06.2017 08:38 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6305
Missä te olette kuulleet nämä äänenpainot aikaisemmin? Hämmästyin todella tätä avointa elitismiä, sillä samat perustelut olin lukenut aiemmin vain RKP:n edustajien verkkokeskusteluista. Olin pitänyt niitä pienen piirin tapana kiertää pakolle vaaditut perustelut - ne näyttävätkin olevan nyt valtaretoriikkaa.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com