Tänään on 25.11.2017 10:54
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 25.04.2017 08:55 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6306
Harvinaisen asiallinen kirjoitus:
Lainaa:
Perussuomalaiset on saanut erävoiton ruotsin kielen opiskelun vapaaehtoisuudessa.

Hallitus on tänään päättänyt, hallitusohjelman mukaan, laajentaa kokeilua vapaasta kielten opiskelusta. Ruotsin kieli on ollut pakollinen oppiaine, ylioppilaskirjoituksissa ruotsia ei ole tarvinnut kirjoittaa.

Ruotsin kieltä kokeillaan nyt vapaaehtoisena.

Perussuomalaiset otti ilon irti, kun kielten opetuksessa ruotsi ei ole enää pakollinen kielikokeilussa mukana oleville koululaisille.

– ”Tämä on historiallinen hetki Suomen kielipolitiikassa. Suomessa on opiskeltu pakollista ruotsia vuosikymmeniä ilman, että nuorille on tarjottu tai edes harkittu muita vaihtoehtoja. Tänään hallitus sopi, että 2 200 nuorta saa valita itse, tarvitsevatko ruotsin sijaan enemmän jonkun toisen kielen taitoa”, ryhmäjohtaja Sampo Terho (ps) totesi tiedotteessaan.

Kokeilussa mukana oleville opiskelijoille ruotsin kieli on vapaaehtoinen myös lukiossa ja ammatillisissa opinnoissa.

Kaikkia nuoria koskeva pakollinen ruotsin opiskelu on rasite monipuoliselle kieliosaamiselle eikä monessa osin Suomea vastaa elinkeinoelämän tarpeita. Kannustan kuntia hakemaan mukaan kokeiluun. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus”, Terho sanoi.

Kielikokeilun tulosten pohjalta päästään tulevaisuudessa tekemään johtopäätöksiä koko pakkoruotsijärjestelmän mielekkyydestä. Kokeilu on siten merkittävä ensiaskel kohti kielivapautta ja yksilöllisyyttä kunnioittavaa kielipolitiikkaa, Terho jatkoi.


http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005183350.html


Tekstin perusteella vapautusta ei todellakaan jatketa korkeakouluopintoihin - vaikka korkeakoulujen virkaruotsi on se helpoimmin poistettava, koska se on pelkän asetuksen varassa.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 25.04.2017 09:14 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6306
Twitterissä muutama kitkerä RKP-viesti:

Lainaa:
Stefan Wallin‏ @SteffiWallin
2200 oppilaalle vapaa kielivalinta. Tästä se Suomen uusi menestystarina alkaa! PS:lle papukaijamerkki. Tai ei. Papukaijahan on muukalainen.

Ihan asiaton ja outo kommentti.

Lainaa:
Anders Adlercreutz‏ @adleande
Mitä tapahtui itärajapainotukselle ja mikä on kielikokeilun pituus jotta vaikutus voitaisiin arvioida. 20v, 30v? @sannigrahn @juhasipila

Eli ainakaan kokeilu ei rajoitu venäjään - mutta kokeilun pituudeksi saa riittää vuosi. Sekin on aivan liian pitkä aika. Ei kai tämä kokeilu nyt sido koko kielivapaustyötä? Virkaruotsin poisto on saatava aikaiseksi mieluiten jo ennen kokeilun alkua. Ja todellinen vapautusmahdollisuus kaikille erityisoppilaille ja maahanmuuttajille.


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 25.04.2017 09:20 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6306
Henriksson: Asia ei ole vielä loppuun käsitelty...
https://svenska.yle.fi/artikel/2017/04/ ... ragikomisk

Toisaalla politiikan toimittaja pohtii RKP:n nousua Sipilän hallitukseen:
Lainaa:
Perussuomalaiset lentävät oppositioon kesäkuun puoluekokouksensa jälkeen, jos Jussi Halla-aho (ps) voittaa Sampo Terhon (ps). Päivä päivältä se näyttää mahdollisemmalta.

Kehonkieli kertoo, että Sipilä ja Orpo ovat jo sopineet jatkosta, jos niin käy.

Rkp ja kristilliset otetaan hallitukseen siinä siunaamassa, jolla taataan hallitukselle eduskunnassa 101 paikan enemmistö.

Rkp:n Anna-Maja Henrikssonin ja kristillisdemokraattien Sari Essayahin olemukset kertovat, että heillekin on asiasta vihjattu. Viime torstain kyselytunnilla Henriksson kujerteli hallituksen suuntaan niin keväisesti, että tarkkailijoiden mukaan hän istuu jo ainakin hallituksen kynnyksellä.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005184134.html


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 25.04.2017 16:24 

Liittynyt: 17.03.2017 15:39
Viestit: 94
NRR kirjoitti:
Tekstin perusteella vapautusta ei todellakaan jatketa korkeakouluopintoihin - vaikka korkeakoulujen virkaruotsi on se helpoimmin poistettava, koska se on pelkän asetuksen varassa.


Silloinhan koko kokeilu on melko yhtä tyhjän kanssa. Vanhempien pitäisi tietää jo lapsen ollessa 5-6 luokalla, että meneekö tämä amikseen vai korkeakouluun... mistään vapaasta kielivalinnasta ei voi puhua...


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 4 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com