Sivu 1/1

Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 14.04.2017 15:18
Kirjoittaja NRR
Ajatuspaja nosti esiin hiljakseen toteutuvan pakkoruotsin dominoefektin:
Ajatuspaja kirjoitti: Tälläkin foorumilla keskusteltu dominoefekti on jo käynnistynyt ja se etenee..

Suomenruotsalaiset intellektuellit näkevät kehityksessä mahdollisuuden terävöittää ruotsinkielisten
instituutioiden profiilia. On ilahduttavaa lukea esim. Göran Djupsundin omanarvontuntoista analyysia,
kun on tottunut lukemaan RKP:n edustaman edunvalvonnan raivokkaita purkauksia, joita siis
vihreätkin ihmettelevät..

Tässä kirjoittaa viisas suomenruotsalainen:
Ur ett svensk- och tvåspråkigt perspektiv är all utveckling åt det skisserade hållet beklagansvärd. Samtidigt blir det allt viktigare att Åbo Akademi för sin del fullföljer sitt uppdrag att utbilda de svenskspråkiga akademiker det offentliga Finland behöver.

Skulle vi ännu, från en redan bra nivå, lyckas höja våra magistrars språkkunnighet – i finska men även i språk såsom spanska, tyska och ryska – så kan i bästa fall det för svenskan otjänliga språkklimatet i landet vändas till vår och våra magistrars fördel. Det tycker jag att vi skall jobba för!
Dominoteorian olemassaolon hän tunnustaa, joten samaan analyysiin hän on päätynyt kuin foorumin kielipoliittiset keskustelijat:

Kun pakko poistuu, se johtaa dominoefektiin..
Min framtidsvision består bildlikt talat av en rad på hög kant ställda dominobrickor som försvar för tvåspråkigheten. Den första brickan som började vackla var svenskans försvagade position i den finska grundskolan; man påbörjade studierna allt senare och läste allt mindre. Denna bricka skuffade i sin tur omkull den följande, – den obligatoriska studentsvenskan som försvann för något år sedan. Nu har regeringsprogrammet en skrivning om experiment med att ha svenskan helt frivillig i grundskolan.

Lite bromsar Sanni G-L (arvostettavaa rehellisyyttä!) men givet opinionerna inte bara inom Sannfinländarna utan även Samlingspartiet och speciellt Centern är jag övertygad om att experiment kommer igång inom en snar framtid. Där vacklar den nästa dominobrickan. Då vi väl har läget att en avsevärd andel av studentkullarna knappt läst någon svenska så stärks de finskspråkiga universitetens och yrkeshögskolornas krav på att lätta på de krav på svenska som ingår i deras examina; nu klagar man ju på att studietiden till följd av detta förlängs oskäligt mycket. Och då vi väl har en situation där en betydande andel av de finskspråkiga nya magistrarna inte läst svenska, men andra språk, ja då blir det en total politiskt omöjlig situation att hålla kvar tröskelkravet om de bägge inhemska för högre offentliga tjänster. Där faller då den sista dominobrickan i försvaret av landets jämbördiga tvåspråkighet inom förvaltningen.
https://blogs.abo.fi/ledningsgruppen/20 ... nobrickor/
Pistin googlekääntäjän suomentamaan:
Ruotsalaiselta ja kaksikielisen näkökulma on kaikkien kehitystä hahmotellut kokonaan valitettavaa. Samalla, on yhä tärkeämpää akatemiaan puolestaan ​​pyrkii tehtävänsä kouluttaa ruotsinkielisen valmistuneiden julkisen Suomi tarvitsee.

Olisiko vielä, mistä jo hyvällä tasolla, hallita kasvattaa magistrars kielitaitoa - Suomessa, mutta myös kieliä kuten espanjaksi, saksaksi ja venäjäksi - kuten parhaimmillaan se on ruotsalainen kelpaamattomaksi kielellä ilmaston maassa kääntyi meille ja magistrars etu. Uskon, että meidän pitäisi toimia!

Näkemykseni tuottaminen on kuvaannollisesti useita korkean vinokiinnitys joista dominoa puolustus kaksikielisyys. Ensimmäinen laatta, joka alkoi horjua oli Ruotsin heikentyneen aseman Suomen peruskoulun; he ovat aloittaneet opintonsa yhä myöhemmin ja lukea vähemmän. Tämä lokero työnsi puolestaan ​​kumosi seuraavat - pakolliset ruotsin opiskelija katosi vuosi sitten. Nyt hallitusohjelmassa, kuvaus kokeita, jotka ovat olleet Ruotsin täysin vapaaehtoista asteella.

Pikku jarrut Sanni O M mutta kuitenkin otetaan huomioon yleinen mielipide paitsi perussuomalaisten lisäksi myös kokoomus ja erityisesti keskuksen, olen vakuuttunut siitä, että koe alkaa lähitulevaisuudessa. Mikä hämmästyttävää seuraava domino. Kuten hyvin on varmasti, että merkittävä osa opiskelijan kukkuloiden tuskin lukea mitään ruotsia niin vahvisti Suomen korkeakoulut vaatimukset helpottaa vaatimuksia Ruotsin sisällyttää tutkintoonsa; Nyt kannella tutkimuksen tuloksena pitkittynyt kohtuuttomasti. Ja kuten hyvin on tilanne, jossa merkittävä osa Suomen uutta Mestareiden ole lukenut ruotsin, mutta muita kieliä, kyllä, niin silloin on yhteensä politiikkaa mahdoton tilanne pitää kynnys vaatimus sekä kotimaan korkeampi julkisia palveluja. Missä laskee, kun viimeinen domino puolustuksen maan yhtäläisten kaksikielinen hallinnossa .
Ruotsinkieliset haluavat ylläpitää harhaa siitä, että suomenkielisten ja uussuomalaisten heikko ruotsinosaaminen johtuu vain koulutuksesta, jota on liian vähän ja joka alkaa liian myöhään. Todellisuudessa ruotsille ei ole tarvetta eikä varhaistukset ja lisäykset tee siitä toimivaa kieltä. Dominoefekti ei ole peräisin koululaitoksesta vaan todellisuudesta.

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 14.04.2017 17:23
Kirjoittaja JV Lehtonen
Ehkä ei kannata käyttää google-kääntäjää ruotsi-suomi-käännökseen, vaan kääntää ruotsista englantiin..
Englantiahan me kaikki ymmärrämme.

Oman analyysini dominoteoriasta julkaisin pari vuotta sitten.
Eliitti pelkää tehdä ratkaisua asiassa! Miksi eliitti pelkää tehdä ratkaisua näin yksinkertaisessa kysymyksessä ?

Vastauksen antoi Stefan Wallin Turussa eduskuntatutkimuksen vaalidebatissa maanantaina.

Wallin totesi, että "kovan linjan ruotsin vastustajat haluavat saada aikaan dominoefektin"..

Wallin siis paljasti, että valinnanvapauden antaminen suomenkielisille johtaisi dominoefektiin.,

Samalla linjalla on aiemmin ollut Pär Stenbäck, joka on todennut Suomen muuttuvan ykskieliseksi 20 vuoden kuluessa siitä, kun suomenkieliset ovat saaneet valinnanvapauden..

Omaan henkilöhistoriaani liittyy hyvin vahvasti VAPAUS. Opiskelin aikoinaan Neuvostoliitossa ja kävin kaksi kertaa Itä-Berliinissä. Seurasin silloin aitiopaikalta dominoefektiä..eli Itä-Euroopan vapautumista,

Kokemukset muovasivat ajatteluani loppuiäkseni.

Siksi kehotankin kaikkia pohtimaan, miten muka Suomessa "dominoefekti" muuttaisi Suomen yksikieliseksi, jos kerran Äbo Akademin tutkimuksen mukaan kansa kokee kaksikielisyyden arvokkaaksi asiaksi... Miksi Suomessa lähtisi liikkeelle Itä-Euroopan kaltainen dominoefekti, jos kansa kerran tukee kaksikielisyysjärjestelmää.

Pelkääkö eliitti, että kansa ei sittenkään tue kaksikielisyyttä, jos se saa vapauden itse päättää..

Mielestäni eliitti pelkää juuri tätä: Kansa ei todellisuudessa tuekaan kaksikielisyysjärjestelmää, joten sen ylläpitoon tarvitaan pakkokeinoja:

Järjestelmän turvaamiseksi tarvitaan kielipolitiikan berliininmuuri- vapaan kielivalinnan estäminen eli pakkoruotsi!

Luottamuspula eliitin ja kansan välillä on siis pakkoruotsin perimmäinen syy..


Ikävä kyllä eliitin toiminta vain lisää tätä luottamuspulaa..

Pakon kautta pystyssä pysyvä järjestelmä ei ole legitiimi järjestelmä:

Kansalaisen velvollisuudentunnon kautta pystyssä pysyvä järjestelmä sitävastoin pysyy pystyssä,
vaikka vapausastetta lisättäisiinkin.
https://aamulehdenblogit.ning.com/profi ... minoefekti

Suomen "kaksikielisyys" on rakennettu dominoiden varaan..

Eikö kannattaisi kokeilla perustuslain "uusvanhaa" tulkintaa dominoiden kasaamisen sijasta ?

Alkuperäinen ideahan oli, että Suomessa on kaksi kansaa, ja siksi kaksi kansalliskieltä.
Kumpikin kansa pitää huolen omista kielellisistä oikeuksistaan omin voimin!
Kun tämä ei sitten toiminutkaan, keksittiin "kaksikielisyys" ja alettiin
kasata dominoita, jotka nyt kaatuvat..

Kasatut dominot ovat- perustuslain alkuperäisen tarkoituksen vastaisesti:

-ruotsinkielisten kielelliset oikeudet ovat suomenkielisten kielellisiä velvollisuuksia
-kaksikielisyys on enemmistölle velvoite, vähemmistölle oikeus
-pakkoruotsi 1968
-virkamiesruotsi 1978
-kovennettu kielilaki ja kielitaitolaki 2003


Siis palattakoon takaisin perustuslain juurille,
pois väärästä tulkinnasta,
jossa vähemmistön oikeus on jokaisen enemmistöön kuuluvan velvollisuus!

Trendi näyttää tosin olevan väärän tulkinnan syventäminen,
josta ääriesimerkkinä on juurikin opetusministeri Grahn-Laasonen!
Hän käyttää täsmällee samaa retoriikkaa kuin RKP vuonna 2010,
kun vihreät tulkitsivat perustuslakia sen alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti!
Demarit, vasemmistoliitto ja RKP ihmettelevät vihreiden linjausta, jossa korkeakoulujen pakollinen virkamiesruotsi poistettaisiin. Laki vaatii nykyään julkiseen virkaan hakevilta toisen kotimaisen kielen hallintaa.
eurooppaministeri Astrid Thors pitää vihreiden esittämää järjestelyä perustuslain vastaisena.
SDP ei ole Feldt-Rannan mukaan valmis myöskään alueellisiin kokeiluihin esimerkiksi niin, että ruotsin sijaan opiskeltaisiin venäjää.
Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) ei halunnut sunnuntaina kommentoida keskustelua. Hän on aiemmin kertonut kantansa, ettei alueellisiin kokeiluihin ole syytä ja ruotsin kielen nykyisestä asemasta pidetään kiinni hallitusohjelman mukaisesti.
HUOM! Kokoomuksen tuolloinen ministeri vetosi hallitusohjelmaan, mutta nykyinen ei siitä piittaa, vaan yrittää
estää hallitusohjelman toteutumisen!

http://yle.fi/uutiset/3-5643060

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 14.04.2017 18:40
Kirjoittaja NRR
JV Lehtonen kirjoitti:
Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) ei halunnut sunnuntaina kommentoida keskustelua. Hän on aiemmin kertonut kantansa, ettei alueellisiin kokeiluihin ole syytä ja ruotsin kielen nykyisestä asemasta pidetään kiinni hallitusohjelman mukaisesti.
HUOM! Kokoomuksen tuolloinen ministeri vetosi hallitusohjelmaan, mutta nykyinen ei siitä piittaa, vaan yrittää estää hallitusohjelman toteutumisen!
Tämä on sellaista leikkiä: Jossei perustuslaki estä niin hallitusohjelma estää, jossei hallitusohjelma estä niin perustuslaki estää.

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 18.05.2017 21:34
Kirjoittaja Ajatuspaja
https://www.edilex.fi/uutiset/52288

Yhdenkin vapauttaminen laukaisisi dominoefektin!

Suomenkielinen sivistys aiheuttaa ruotsivelvollisuuden, josta poikkeuksia ei sallita!
Svekomaanien ote on äärimmäisen tiukka!

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 29.05.2017 16:25
Kirjoittaja Ajatuspaja
Jo 2200 lapsosen mahdollinen vapautuminen aiheuttaa paniikkireaktion..
Dominopalikat alkavat taas huojua!
...kielikokeilu on vain välietappi numero kaksi heidän unelmiensa matkalla kohti yksikielistä Suomea. Ensimmäinen etappi oli pakollisen ruotsin kielen poistaminen yo-kirjoituksissa vuonna 2005. Silloin, kuten nytkin, hankkeen kannattajat väittivät tietoisen valheellisesti, että vapaaehtoisuus lisää kiinnostusta kieltä kohtaan. Todellisuus on – todistettavasti – päinvastainen.

Jatkoetapit syntyvät sitten vähitellen siitä, jos nyt päätettyä kielikokeilua laajennettaisiin niin, että siitä lopulta tulee pysyvä – kuten kävi yo-ruotsin kanssa. Tämän jälkeen akateemisten loppututkintojen kielivaatimukset joutuisivat tulilinjalle, jonka jälkeen vuorossa olisi julkisten virkojen kielivaatimusten poistaminen, siis julkisten palvelujen heikentäminen ruotsin kielellä. Sitten päämäärä olisikin saavutettu.

En kuitenkaan usko, että näin tulee käymään. Sen verran viisautta ja kauaskatseisuutta tästä maasta vielä löytyy. Päinvastoin Suomeen tarvitaan lisää kielitaitoa, siis kaikkien mahdollisten kielten opiskelua, kautta linjan. Sen päämäärän tiellä eivät ole suomen tai ruotsin kielet vaan liiallinen valinnanvapaus, resurssipula ja asenteet.
Mutta eikö svekomaani vieläkään ymmärrä, että pakkoon perustuva keinotekoinen järjestely ei ole lähtökohtaisesti elinkelpoinen ?

Elävä, aito ja oikeudenmukaiseksi koettu kaksikielisyys säilyy kansalaisten vapaaehtoisilla ponnisteluilla..

Wallin myöntää, että Suomen kaksikielisyys ei täytä näitä kriteereitä, vaan pakkojärjestelmä sortuu, koska
sen perusta ei ole elävä, aito eikä oikeudenmukainen, vaan tekohengitetty, keinotekoinen ja epäoikeudenmukainen.
EI se järjestelmä kaadu ilkeiden "fennomaanien" takia tai ansiosta, vaan nimenomaan oman valheellisuutensa takia.
Ja lähtökohtaisesti valheellisen systeemin voi pitää pystyssä vain ja ainostaan pakko- ja voimatoimilla.

Onhan se nähty Itä-Euroopassa 1944-1989, Etelä-Afrikassa viime vuosisadalla ja edelleen Pohjois-Koreassa!

Miksi ihmessä tukisimme järjestelmää, jonka anti meille on vain ja ainoastaan taakka ja rasite ?
Miksi ylläpitäisimme kielipoliittista kastilaitosta ja nostaisimme Stefan Wallinin kaltaiset jalustalle palvottaviksi ?

Kerro se, Herra Wallin! Miksi minun pitää nostaa sinut jalustalle ja kumartaa sinua ?


http://www.verkkouutiset.me/molemmat-ki ... lla-suuta/

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 31.05.2017 11:45
Kirjoittaja Ajatuspaja
Kovin hitaasti ne dominot kaatuvat.. ovat sen verran tiukkaan liimattuja svekomanian superliimalla!

maanantai, 17. marraskuu 2008
Miksi yhteiskunta on täynnä kielipoliittisia ansoja?
Lähetetty Hesarille 17.11.2008Kulttuuriministeri Stefan Wallin kommentoi Yleisradion uutista korkeakouluopiskelijoiden vaikeuksista suorittaa virkamiesruotsi toteamalla, että ylioppilaskirjoitusten pakollisen ruotsin poistaminen on osoittautunut ansaksi, johon opiskelijat ovat nyt langenneet. Olen periaatteessa samaa mieltä ministerin rehellisen puheenvuoron kanssa, mutta nähdäkseni ansan muodostavat RKP:n ajaman kielipolitiikan mukana yhteiskuntaamme hiljalleen ujutetut puhtaasti periaatteelliset kielitaitovaatimukset, eikä niinkään ylioppilaskirjoitusten pakkoruotsin poisto.

Yliopistojen virkamiesruotsi on vasta 30 vuotta sitten yliopistoihin tuotu kielipoliittinen kummajainen, johon verrattavia oppiaineita on muista länsimaisista yliopistoista vaikea löytää. Väite, että jokaisen akateemisen opiskelijan on jo kandidaatin tasolta osattava ruotsia valtion virkamieheltä vaadittava määrä alasta riippumatta, on kestämätön. Varsinkin matemaattis-luonnontieteellisellä alalla virkamiesruotsin vaatiminen osana opintoja on luonteeltaan räikeän poliittista. Jos et osaa ruotsia, et tämän periaatteen mukaan saa valmistua vaikkapa matemaatikoksi.

Ihmisoikeusnäkökulmasta katsoen suomenkielisen todellinen oikeus äidinkieleensä ja siihen liittyvään identiteettiin ei toteudu, jos käytännössä yhteiskuntaan on viritetty joka elämänvaiheeseen kielipoliittisia ansoja, jotka kohdistavat erilaisia syrjintätoimia niitä ihmisiä kohtaan, jotka eivät mukaudu poliittisella päätöksellä tarkoituksenmukaiseksi päätettyyn kieli-identiteettiin. Tämä antaakin sitten hyvät perustelut "auttaa" ihmisiä välttämään nämä ansat kasvattamalla kaikki suomenruotsalaisiksi jo kielikylpypäiväkodeista lähtien, jotta "tasa-arvo" toteutuisi.

Jos tällainen toisiaan tukevista osasista kootulle kehäpäätelmälle ja käsitteitä kaikin keinoin positiivissävytteisiksi väänteleville kielipeleille perustuva kielipolitiikka siirrettäisiin mihin tahansa muuhun valtioon, sitä voitaisiinkin ehkä helpommin tarkastella objektiivisesti sellaisena assimilaatiojärjestelmänä, kuin mikä se tosiasiallisesti on. Suomessa historiallisista syistä tällaista pohdintaa pidetään kuitenkin jostain syystä suorana hyökkäyksenä ruotsinkielistä vähemmistöä vastaan.

Jopa Wallin itse toteaa, että suuri osa lukiolaisten ruotsin opiskelumotivaatiosta riippuu nimenomaan pakosta ja jatkossa tapahtuvan syrjinnän pelosta, ja että "toisen kotimaisen puutteellinen osaaminen uhkaa lopulta maan kaksikielisyyttä" -- loppujen lopuksi on siis kyse poliittisesta pyrkimyksestä ruotsin levittämiseen, ei kansalaisten aidosta edusta.

Ruotsin yo-kirjoittajien määrän väheneminen sadasta prosentista on kuitenkin nähtävä täysin loogisena ja oikeudenmukaisena seurauksena maassa, jossa yli 90% puhuu äidinkielenään suomea, ja jossa toisaalta muiden vieraiden kielten tarve kasvaa jatkuvasti.
Lukiotason oppilaat tietävät kyllä jo itse, mikä on heille parhaaksi -- siihen ei tarvita Wallinin varoitteluja siitä, millainen toisen luokan kansalaisuus onkaan varattu niille, jotka eivät halua osalliseksi virallisen kaksikielisyyden ihanuudesta.

Eiköhän olisi jo aika siirtyä eteenpäin niistä ajoista, jolloin jokaisen suomenkielisen korkeimpana tavoitteena oli oltava, jos ei nyt ryhtyminen itse suomenruotsalaiseksi, niin ainakin pääsy "palvelemaan ruotsinkielisiä heidän omalla kielellään". Kuten Wallin on älykkäänä miehenä havainnut, johtopäätöksiä on vedettävä yhteiskunnan joka tasoilla.
https://tiuskea.vuodatus.net/lue/2008/1 ... sia-ansoja

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 31.05.2017 11:49
Kirjoittaja Ajatuspaja
https://www.pohjalainen.fi/mielipide/yl ... -1.2302264
Yksi tärkeimmistä etnisyyden piirteistä ja tunnusmerkeistä on kieli.

Vaikka perustuslaissa on kaksi kansalliskieltä, on perustuslaki ”pakkoruotsin” osalta ihmisloukkaus suomalaista kulttuuria/sivistystä sekä identtiteettiä kohtaan.

Tämän pitäisi jo viimein päättäjienkin tajuta.

Politiikalla, eli Suomen kaksikielisyydellä, ei saisi voida perustella kouluopetuksen sisältöä, koska koululaitoksen tehtävä ei ole pakottaa vallitsevaa politiikkaa oppilaille, ei minkään puolueen etuja ajamaan.

Valtio voi olla kaksikielinen, mutta opetus kouluissa pitäisi tähdätä työelämän tarpeisiin, ei pienen vähemmistön ”kielipalveluihin” sekä jatkuvuuteen.

Ruotsinkielisten palvelujen turvaamiseksi olisikin syytä keksiä toimivampia toimintamalleja samalla kuin epäonnistuneesta valtakunnanlaajuisesta pakkoruotsista luovuttaisiin.

Ruotsinkielisten pienen kolmen prosentin vähemmistön palvelujen turvaamiseen pakkoruotsi on kuitenkin epäonnistunut.

Vaikka Ruotsi ja ruotsin kieli on osa suomen historiaa, pitäisikin katse suunnata tulevaisuuteen eikä menneisyyteen.

Re: Pakkoruotsin dominoteoria ja ÅA

Lähetetty: 31.05.2017 11:53
Kirjoittaja Ajatuspaja
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1 ... inkieliset

[quote]Yhteenveto

RKP esittää olevansa ruotsinkielisten asialla. Kuitenkin se ajaa sellaisia asioita, jotka tosiasiallisesti johtavat ruotsinkielisten sulautumiseen suomenkieliseen enemmistöön. Pakkosuomi (pakkoruotsin kääntöpuolena), kuntien leikkikaksikielisyys ja liberaali maahanmuuttopolitiikka johtavat kaikki ruotsinkielisen väestön vähenemiseen.

Tilastotkin osoittavat, ettei RKP ole pystynyt hidastamaan ruotsinkielisten sulautumista. RKP on ollut hallituksessa lähes yhtäjaksoisesti viimeisten 84 vuoden ajan; kun virkamieshallitukset jätetään pois, RKP on ollut oppositiossa vain noin seitsemän vuotta koko tämän jakson aikana. Siitä huolimatta ruotsinkielisten osuus on jatkuvasti laskenut (katso kuva 3).

Absoluuttinen lukumäärä ei ole laskenut yhtä jyrkästi, mihin vaikuttaa muutama seikka. Nykyään yhä useampi ruotsinkielinen on todellisuudessa kaksikielinen (jopa kolmasosa) ja merkitty vain paperilla ruotsinkieliseksi, koska Suomessa ei voi merkitä lasta kaksikieliseksi. Kaksikieliset yksilöt eivät yhtä todennäköisesti siirrä ruotsin kieltä enää omille jälkeläisilleen kuin yksikieliset; eivät ainakaan äidinkielen tasoisena, vaikka jonkin verran ruotsia lapsille saatetaankin opettaa.

Kun vanhemmat, ennen pakkosuomen aikaa koulunsa käyneet sukupolvet kuolevat, käytännössä kaikki jäljelle jäävät ruotsinkieliset ovat kaksikielisiä. Kun sitten ruotsinkieliset isovanhemmat ovat poissa, katoaa yksi tärkeä syy opettaa ruotsin kieli lapsille. Muutaman vuosikymmenen kuluttua tulemme näkemään suuren romahduksen ruotsinkielisten lukumäärässä, ja syynä siihen on RKP:n politiikka.Ratkaisu

Kaksikielisyys on epäilemättä hyödyllistä yksilön kannalta, mutta kieliryhmän kannalta se voi olla tuhoisaa. Kielenvaihto eli sulautuminen enemmistöön tapahtuu juuri kaksikielisyyden kautta. RKP haluaa tehdä kaikista suomalaisista kaksikielisiä, ja siinä kaupassa häviää aina vähemmistö – ruotsinkieliset. RKP:n politiikka johtaa ajan mittaan ruotsinkielisten sulautumiseen suomenkieliseen enemmistöön.

Runsaat 70 % ruotsinkielisistä äänestää vielä RKP:tä. Todelliset seuraukset merkitsevät enemmän kuin puheet, ja puheista huolimatta
RKP:n politiikka ei aja ruotsinkielisten etua. Ruotsinkielisten kannattaisi etsiä jokin toinen puolue jota äänestää, ainakin siihen saakka, kunnes RKP:n lyhytnäköinen ja tuhoisa politiikka saadaan muutettua.

Toivottavasti ruotsinkieliset nyt ymmärtävät, mihin pakkosuomi ja pakkoruotsi johtavat: me suomenkieliset emme edelleenkään kaksikielisty, koska harva meistä tarvitsee tai käyttää ruotsia koululuokan ulkopuolella. Sen sijaan ruotsinkieliset kaksikielistyvät ympäröivän suomenkielisen enemmistön paineessa. Kielivähemmistön kaksikielisyys johtaa sitten jatkuvasti laajenevaan kielenvaihtoon ja lopulta enemmistöön sulautumiseen.

Pakkokielet ovat yhteinen vihollisemme.[/quote]