siwistyksen tragedia?

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 7520
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: siwistyksen tragedia?

#31 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 19.11.2017 09:23

Ajatuspaja kirjoitti:--sitkeys on ihailtavaa. Jos meillä olisi vaikkapa tuhat tällaista tulisieluista vääntäjää verkostoituneena, meillä olisi nettikeskustelun täydellinen ilmaherruus.
Ja nettikeskustelu näyttää tulevan eduskuntaan asti, tosin muutaman vuoden viiveellä.

--- tämä proffan tapaus on siitä malliesimerkki. Pakottajalta meni hermot, kun argumentit olivat tyhjää täynnä.
Jäljelle jäi vain tunneperusteet ja uskonto!

Toki sallimme hänelle uskonnonharjoittamisen, mutta ei meidän kielitaitomme eikä ajankäyttömme kustannuksella.
Niin, meitä aktiiveja yhdistänee tavaton sitkeys.

Toissapäivänä hyvä ystäväni kysyi minulta, miten jaksan edelleen olla innostunut kielivapaudesta, seurata keskustelua, päättäjiä, jatkaa vaikuttamista. "Eikö sinulle riitä, että tiedät, miten asiat ovat ja mikä niitä estää muuttumasta. Minä lopetan silloin, kun ymmärrän, mistä on kysymys ja näen tilanteen toivottomuuden."

Meillä on useita miljoonia pakon kriitikkoja, mutta he joutuvat miettimään tarkoin, mihin voimavaransa sijoittavat. Pakon pitkittäjien vauraus ja vaikutusvalta lamaannuttavat. Siksi heidän annetaan viedä, vaikka aina tilanteen tullen nauretaan heidän järjettömyyttään ja snobbailuaan.

Nämä, jotka hyötyvät pakosta, toimivat samalla johdonmukaisuudella ja tekevät pakkoruotsista uskonnon kaltaisen alueen maailmankuvassaan: Kriitikot ovat syntisiä, hyvien sydän muka kertoo totuuden ja totuus on se, että he tietävät parhaiten, mikä muille on hyväksi - mot. Ei mitään logiikkaa mutta vahva usko, silmät ja korvat suljettuja.

Luojalle kiitos sitkeydestä, avoimista aisteista ja ajattelun taidoista! Jatketaan...

Ajatuspaja
Viestit: 674
Liittynyt: 07.01.2015 12:02

Re: siwistyksen tragedia?

#32 Lukematon viesti Kirjoittaja Ajatuspaja » 19.11.2017 13:50

Jatketaan, ehdottomasti!
Varsinkin jos nämä kelit eivät parane, vaan talvet muuttuvat irlantilaisiksi...

Seuraava teema:
Ruotsinopetuksen valinnaistaminen nykyisessä asenneilmastossa tekisi siitä lopun
Sivistynyt professori perustelee pakottamista tuollaisella fraasilla. Sitä voisi kutsua Lipposen paradoksiksi ..

Miten olemme päätyneet tällaiseen asenneilmastoon ?

Eiköhän asenneilmasto ole sen jääräpäisyyden tulos, että kansalaisten enemmistön mielipiteestä huolimatta valtaapitävät eivät ole tehneet asialle mitään, vaan ovat kuunnelleet ainoastaan ruotsinkielisen edunvalvontakoneiston vaatimuksia.
Kuuntelemattomuus siis kostautuu huonona asenneilmastona

Haluaako proffa parempaa asenneilmastoa vai jatkaa pakkoruotsia, joka johti huonoon asenneilmastoon ?
Kirjoituksen perusteella hän ei halua parempaa asenneilmastoa, vaan pakkoruotsia!

Vai odottaako hän, että opiskelemme pohjoiskorealaiseen tapaan ulkoa fraasin, että ruotsi on ihanaa.. ja vasta sitten saamme sulkea ruotsin pois elämästämme, kun asenneilmasto on vaaleanpunaista unelmaa..

Tämä "asenneilmasto" on oman aloituksensa arvoinen..
Onhan sitä kyllä aiemmin pohdittukin..

Ajatuspaja
Viestit: 674
Liittynyt: 07.01.2015 12:02

Re: siwistyksen tragedia?

#33 Lukematon viesti Kirjoittaja Ajatuspaja » 19.11.2017 14:01Katunäkymää Pjongjangin keskusrautatieasemalla. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Ed Jones
Miksi Pohjois-Korean kansa ei kapinoi? Loikkarit kertovat synkän totuuden
KASPERI SUMMANEN | 18.11.2017 | 23:51- päivitetty 18.11.2017 | 23:38
Pohjoiskorealaiset elävät jatkuvan valvonnan alla ja kärsivät musertavasta terrorista.
Viime vuosina paenneet pohjoiskorealaiset loikkarit kertovat Washington Postille elämästään Kim Jong-unin vallan alla. Peräti 25 loikkarin harvinaislaatuisiin haastatteluihin pohjautuvassa jutussa valotetaan muun muassa, kuinka nuoren johtajan henkilökulttia pyritään pitämään yllä ja kerrotaan, miksi kansa ei nouse kapinaan hirveistä oloista huolimatta.

Loikkareiden mukaan koko kansa pakotettiin opettelemaan ulkoa Jalanjäljet-niminen ylistyskappale, kun Kim Jong-unista alettiin valmistella isänsä Kim Jong-ilin seuraajaa maan johdossa. Pohjoiskorealaisille myös kerrotaan uskomattomia tarinoita Kimin suurista saavutuksista. Loikkareiden tarinoiden perusteella Pohjois-Korean valtiota ei niinkään pidä kasassa kansan aivopesu vaan pohjoiskorealaisten kokema pelko.

Meille kerrottiin, kuinka suurenmoinen hän on. Että hän osasi ratsastaa hevosella viisivuotiaana ja ampua aseella kolmevuotiaana. Emme tietenkään uskoneet mitään näistä tarinoista, mutta jos nauroit tai sanoit mitään, sinut tapettiin, eräs loikkari kertoo.

Kertomusten perusteella moni odotti parempia aikoja, koska Kim oli niin nuori. Kun hän osoittautui isänsä ja isoisänsä kaltaiseksi julmaksi diktaattoriksi, oli se pohjoiskorealaisille valtava pettymys.

– Opiskelin yliopistossa toista vuotta, kun tämä henkilö esiteltiin johtajanamme. Luulin sitä vitsiksi. Kutsuimme häntä ystävien kesken paskiaiseksi. Kaikki ajattelevat näin, mutta voit sanoa sen vain lähimmille ystävillesi, tai vanhemmillesi, jos tiedät heidän ajattelevan samoin.

– Loin mielessäni haavekuvan Kim Jong-unista. Luulin, että hän avaisi Pohjois-Korean ovet, koska hän oli niin nuori, pettynyt loikkari jatkaa.

Alakouluikäisenä paenneen loikkarin kertomus on kylmäävä. Kouluissa jaettiin lahjoja Kimin syntymäpäivinä ja lasten oli kiitettävä johtajaa.

– Saimme karkkia, keksejä, purukumia ja riisimuroja. Olin niin kiitollinen hänelle kaikista näistä herkuista. Nousimme kaikki seisomaan ja sanoimme: ”Kiitos kenraali Kim Jong-un”.

Eräs yliopistossa opiskellut loikkari kertoo ”ideologisesta koulutuksesta”. Sitä oli 90 minuuttia joka päivä. Iso osa opetuksesta koostui Kimien klaanin saavutuksista.

– Tietenkin he myös opettivat meille, miksi tarvitsemme ydinaseita. He myös kertoivat, että meidän oli tehtävä uhrauksia elämissämme, jotta he voisivat rakentaa näitä aseita ja suojella maatamme.
https://www.verkkouutiset.fi/miksi-pohj ... -totuuden/

Tässä on jotakin kovin tuttua.. 8-)

Vastaa Viestiin