Eräs entinen "suvaitsematon" tulkitsee tuntojaan

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 7539
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Eräs entinen "suvaitsematon" tulkitsee tuntojaan

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 26.09.2016 10:56

Tänä aikana on oleellista pohtia sanojen sisältöä, niin vieraaksi ne käyvät liturgistien käytössä.

Nykyisin moni porukka haluaa omia sanan "suvaitsevaisuus" ja määritellä sen Orwellin hengessä uudestaan. Sen vuoksi haluan nyt nostaa erään kansanedustajan henkilökohtaisen kokemuksen omasta suvaitsemattomuudesta esille. Kansanedustaja Kärnä (kesk.) kirjoittaa blogissaan mustavalkoisesta taustastaan: "Lähtiessäni 15-vuotiaana pois kotoa lukioon Ouluun, olin oppimaan innostunut, maailmaan avoimesti suhtautuva ja urheilullinen nuori. Tämän lisäksi olin myös ainakin kolmea asiaa: homofoobikko, rasisti ja uskontokammoinen. --- Itselleni ennakkoluulojen sulattamiseen tarvittiin ainoastaan aikaa sekä uskallusta kohdata sellaisia ihmisiä, jotka olivat minulle aiemmin vieraita. --- on kuitenkin muistettava, että ihminen ei muutu rasistiksi, vaikka hän kannattaisi tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, eikä islamofobiksi, vaikka hän ajaisi huntukieltoa julkisiin tiloihin. Mikäli ymmärtämistä ei ole molempiin suuntiin, ei ole olemassa myöskään dialogia eikä kehitystä. Nykyään aivan liian moni elää omassa kuplassaan kannustaen vain samanmielisiä, vaikka juuri erilaiset mielipiteet ja erilaiset ihmiset ovat se rikkaus, joka tekee elämästä elämisen arvoisen.
http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi ... aitsematon

Kärnän mukaan suvaitsemattomuus on selkeä termi, mutta sen vastakohta ei hänen mielestään ole suvaitseminen, koska tällä hetkellä sana kuulostaa Kärnän mukaan siltä "kuin hyväksyisimme jotain pakolla".

Tarkistin vaalikoneesta ulottuuko Kärnän avoimuus myös kielivapauteen ja ulottuuhan se: Mikko Kärnä valitsi Hesarin vaalikoneessa 2015 väittämään "Ruotsin pakollisesta opiskelusta tulisi luopua." vaihtoehdokseen "Ehdottomasti samaa mieltä" ja perusteli näin: "Pakollisen ruotsin kielen opiskelulle ei ole tänä päivänä olemassa mitään perusteita, ja se tulisikin ensi tilassa korvata valinnaisella pakollisella kielellä. Pakkoruotsin poistamisen myötä suomalaisten kielitaito monipuolistuisi, mikä taas parantaisi samalla kansallista kilpailukykyämme. On muistettava, että valtioiden kaksikielisyys ei tarkoita yksilöiden kaksikielisyyttä."

Viisasta, ehkä tässä on edustettuna myös oleellinen sanan "suvaitsevainen" alkuperäisestä sisällöstä.

No miten tämä liittyy pakkoruotsiin. Siten, että pakkoruotsi on nimenomaan suvaitsemattomuutta. Ihminen ei tietenkään muutu pahaksi kannattamalla pakkoruotsia, mutta pakkoa kannattavan on ymmärrettävä, että kyse ei ole toisia arvostavasta ja kuuntelevasta lähtökohdasta vaan yksinkertaisesti pakosta, jolle olisi demokratiassa löydyttävä sellaiset perusteet, jotka muutkin voivat hyväksyä, sellaiset jotka löytyvät esim. pakkoenglannille, vaikkei meillä sellaista olekaan. Olisi ymmärrettävä, että pakon vallitessakin suvaitsevaista olisi pitää huolta vapautuksista ja siitä, että ihmisten todelliset toiveet tulevat kuulluksi.

Ajatuspaja
Viestit: 674
Liittynyt: 07.01.2015 12:02

Re: Eräs entinen "suvaitsematon" tulkitsee tuntojaan

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Ajatuspaja » 28.09.2016 15:32

Mielenkiintoinen ilmiö oli havaittavissa "suvaitsevaisten" , siis niin sanottujen suvaitsevaisten,
kannanotoissa, kun taksilakiin tuli suomen kielen osaamisvaatimus.,

Samat henkilöt, jotka raivoisasti ajavat suomenkielisille pakkoruotsia eli jokaikiseen
ammattiin ruotsin kielen osaamisen todistamista,
pitävät taksinkuljettajan suomen kielen osaamisvaatimusta "persujen yrityksenä estää
maahanmuuttajien työllistyminen". Persuviha ja RKP-rakkaus siis sumentaa ajattelun

Katsokaa vaikka twitteristä hakusanalla "kielitaito" .

https://twitter.com/pursiain/status/778298990441947136

NRR
Viestit: 7539
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Eräs entinen "suvaitsematon" tulkitsee tuntojaan

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 28.10.2017 14:45

Nyt vuotta myöhemmin:
Keskustan Mikko Kärnä aikoo esittää edus­kunnalle Katalonian tunnustamista, ja nyt twiitti leviää maailmalla – ”Katalonian puolustaminen on Suomen syrjä­seutujen puolustamista”
No niin, nyt sitten keskustelemaan laajemminkin suvaitsevaisuudesta ja vapaudesta!

Vastaa Viestiin