Loviisan RKP riistää suomenkielisiltä kansainvälistymisen!!

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Uusi kielipolitiikka
Viestit: 996
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Loviisan RKP riistää suomenkielisiltä kansainvälistymisen!!

#31 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 25.04.2019 22:37

Uusi kielipolitiikka kirjoitti:
09.04.2019 16:40
Vastaava junttaus on nyt menossa Vaasassa, missä suomenruotsalainen edunvalvontakoneisto yrittää estää suomalaisia lukemasta englantia A1-kielenä, vaikka se kiistatta on tärkempi lasten tulevaisuuden kannalta.

Vaasassa toistaiseksi torjuntavoitto, mutta RKP aikoo painaa edelleen päälle "kielistrategian" varjolla. Uskomatonta touhua kyllä.


Onneksi aivan kaikki eivät alistu RKPn käskytykseen!
Sitten hieman tarkemmin Vaasan tilanteesta. Yksi syy, miksi päätin lähteä ehdokkaaksi, on RKP:n pönkittyvän valta-aseman haastaminen. Tämä näkyy nyt RKP:ssä tietynlaisena levottomuutena, myös lehtien palstoilla. Pohjanmaan maakunnassa RKP:llä on monin paikoin, muun muassa sairaanhoitopiirissä, täydellinen enemmistövalta. Näin, vaikka Pohjanmaan suurin kaupunki, yli 67 000 asukkaan Vaasa on 70-prosenttisesti suomenkielinen.

Nyt on syytä korostaa, että kyse on asioista ja politiikasta, ei ihmisistä. Tunnen monia suomenruotsalaisia, ja vietin eilenkin heidän seurassaan koko illan katsoen Vaasan Sport-SaiPa -jääkiekko-ottelua. Meillä oli erittäin hauska ilta – vaikka Sport hävisikin!

Suomalaisessa kansanvallassa tarvitaan vaihtoehtoja. Vaihtoehdottomuus vie auttamatta alaspäin, myös Vaasassa. Viesti Vaasasta Helsinkiin on ollut valitettavan yksitotinen, eikä se ole kiinnostanut muita suomalaisia. Voi olla, että tämä näkyy myös väestötilastoissa. Vuosina 2016–2017 muuttotappio oli 730 ihmistä Vaasasta poispäin. Suomenkieliset vähenivät 734 hengellä, kun ruotsinkielisten määrä kasvoi 122:lla ja vieraskielisten 403:lla. Vaasasta pitää tehdä kiinnostava muuttokohde kaikkialta Suomesta muuttaville. Kielestä ei saa tulla kynnys, vaan siitä pitää tehdä silta. Olen sitä mieltä, että se ei onnistu, jos RKP määrittelee puheenaiheet ja asialistan kaupungissa.

Kaikkein pöhköintä olisi, jos Vaasan kaltainen kasvuhakuinen ja monikielinen kaupunki ripustautuisi neljän prosentin kielipuolueen valta-asemaan Suomessa. Niin ohut oljenkorsi ei Vaasan kokoista kaupunkia kannattele.

Vastaa Viestiin