Pieni piiri pyörittää pakkoruotsin puolustusta (aloitus 2015)

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8703
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Pieni piiri pyörittää pakkoruotsin puolustusta (aloitus 2015)

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 26.02.2015 13:39

Juttelin erään oaj-aktiivin kanssa ja ihmettelin hänelle
- miten on mahdollista, että OAJ minunkin nimissäni kirjoittelee "pakkoruotsi on yleissivistystä" -liirumlaarumia sivistysvaliokunnalle ja
- miten on mahdollista, että ruotsinopettajille pedataan Helsingissä kolmanneksen nousu tunteihin/palkkoihin muiden säästäessä ja kiristäessä.

Sitä ovat kuulemma ihmetelleet myös muut. Kaikki kieltenopetusta tukeneet lauselmat ovat kuulemma tulleet johdon kautta. Luultavasti siis Fjäder (Akava), Luukkainen (OAJ) ja/tai sillä tasolla toimivat ovat antaneet ohjeet siitä, että nyt pakkoruotsia on tuettava. Ei siellä porukka ehdi työn ohessa olla niin kriittinen liirumlaarumien kanssa, joihin ollaan monessa työryhmässä kuitenkin totuttu.

Ilmeisesti suurin osa pakkoruotsia sivistysvaliokunnan "kuulemisissa" puolustaneet ovat tosi pienen piirin asialla, se selittää onnettoman argumentoinnin.

NRR
Viestit: 8703
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pieni piiri pyörittää pakkoruotsin puolustusta (aloitus 2015)

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 30.10.2018 08:37

NRR kirjoitti:
26.02.2015 13:39
Juttelin erään oaj-aktiivin kanssa ---
Kaikki kieltenopetusta tukeneet lauselmat ovat kuulemma tulleet johdon kautta. Luultavasti siis Fjäder (Akava), Luukkainen (OAJ) ja/tai sillä tasolla toimivat ovat antaneet ohjeet siitä, että nyt pakkoruotsia on tuettava.
---
Ilmeisesti suurin osa pakkoruotsia sivistysvaliokunnan "kuulemisissa" puolustaneet ovat tosi pienen piirin asialla, se selittää onnettoman argumentoinnin.
Nyt puhutaan suoraan AKAVAN/OAJ:n tilanteesta:
Kun Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder vietti 60-vuotissyntymäpäiviään viime keväänä, --- Syntymäpäiväjuhlia vietettiin Svenska Handelshögskolanilla, kutsun mukaan filatelian ja sulkakirjeiden merkeissä. --- Moni kuitenkin jätti syntymäpäiväjuhlat väliin miettien miten kauaksi järjestön puheenjohtaja on erkaantunut niistä, joiden etua hänen pitäisi ajaa.

Yli 600 000 jäsenen Akavan dilemma onkin, että se edustaa sekä työntekijöitä että työnantajia. Ja monen jäsenen mielestä kohuttu puheenjohtaja Fjäder edustaa nykyään enemmän työnantajia - ja itseään - kuin työntekijöitä.
---
Osa jäsenistöstä on ollut jo pitkään hermostunut Fjäderin omavaltaisiin ja järjestön enemmistön näkemysten vastaisiin lausuntoihin, --- Vuoden 2015 kiky-kierros oli kauheaa katseltavaa. SAK:n edustaja istui neuvottelemassa loppusuoralla, kun Fjäder harrasti Hangossa filateliaa. Hän oli täysin ulkona koko pelistä, eräs akavalainen kuvailee. --- Eläkeneuvotteluissa hän neuvotteli ihan päin helvettiä. Istui loppuneuvottelut tuulikaapissa --- Myös Fjäderin, joka on kokoomuslainen, ilmoitus Akavan vankkumattomasta tuesta kokoomuksen ajamalle sote-valinnanvapaudelle herätti ihmetystä siinä osassa jäsenistöä, joka ei tiennyt tukevansa jäsenmaksuillaan kokoomuslaista valinnanvapautta.
---
Fjäderin uskollinen tukija on akavalaisen OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, sillä nämä sopivat keskenään toistensa palkoista ja irtisanomispaketeista. Fjäderin palkka on hänen oman ilmoituksensa mukaan ”noin 15 000 e/kk”. Luukkaisen palkka on alan korkein. Kaksikon sopimuksen mukaan Fjäderin palkka juoksee vuoteen 2020 saakka, vaikka tämä häviäisi seuraavan puheenjohtajakisan.

Siinä ollaan ns. työläisten asialla.
---
Fjäderilla - joka tunnetusti on supliikkimies huonosta suomen kielen puhetaidostaan huolimatta - on --- paljon selitettävää.
---
https://www.iltalehti.fi/politiikka/7fd ... a_pi.shtml

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1165
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global

Re: Pieni piiri pyörittää pakkoruotsin puolustusta (aloitus 2015)

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 31.10.2018 15:37

Valitettavasti myös viimeaikainen "suomen kielen puolustusprojekti" näyttää olevankin ruotsin kielen privilegioaseman puolustusprojekti, koska englanti on viemässä ruotsin kielelle satoja vuosia kuuluneen eliittikielen aseman. Nykyeliitti, jossa ruotsinkielisillä on kymmenkertainen (50%) edustus verrattuna väestöosuuteen (5%), tulee olemaan häviäjä, kun uutta eliittiä yhdistävä kieli ei olekaan enää suomenruotsi, vaan englanti.
Periaatteessa historia toistaa itseään.. 1800-luvulla ruotsin asema heikkeni, kun suomen kielen asema parani venäjän kielen ohella. Nyt venäjän paikan on ottanut englanti, sillä erotuksella, että englannin kieli ei ole minkään miehittäjävallan kieli. Mikään taho ei siis käytä valtaa suomenkielisiä kohtaan englannin kautta, vaan kyseessä on globaali ilmiö.
Englanti tunkee joka kieleen kaikkialla maailmassa, mutta ei sen takana ole mikään ennalta suunniteltu vallankäyttö,kuten on ruotsin kielen tapauksessa.

NRR
Viestit: 8703
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Pieni piiri pyörittää pakkoruotsin puolustusta (aloitus 2015)

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 05.09.2019 07:51

Opettajat ovat yhä tyytymättömämpiä etujärjestöönsä ja sen Opettaja-lehteen. Koetaan, että ammattiyhdistys ajaa työnantajan eikä työntekijän etua. Koetaan, että omassa lehdessä ei saa kritikkiä esiin. Tässä eräs facessa ilmestynyt kommentti:
--- Menin ilmeisesti liian pitkälle, kun kirjoitin inkluusiosta ja yhtenäisestä peruskoulusta säästökeinoina. Sitä ne ovatkin, mutta ääneen sitä ei ilmeisesti saa sanoa. Tällä hetkellä Opettaja on lehti opettajille, jotka haluavat kertoa juosseensa 10 maratonia päivässä, lopettaneensa nälänhädän tai keksineensä koulumaailman mullistavan digi-innovaation. Kritiikille tai realismille ei löydy tilaa. ---

Minulle vastattiin Opettaja-lehden toimituksesta mm. näin: ” Järjestölehtenä olemme myös osaltamme vastuussa siitä, että kirjoittajien mielipiteet perustuvat oikeaan tietoon. Tukenamme näissä asioissa ovat OAJ:n asiantuntijat.”  Toimitus siis päättää OAJ:n asiantuntijoiden kanssa, ketkä ovat oikeaa mieltä. Samalla nämä OAJ:n asiantuntijat yrittävät aivopestä opettajia lausahduksilla ---

Tämähän on täysin valheellista ---
Pakkoruotsin puolustus sopii hyvin tähän oaj:n toimijoiden itselleen muodostamaan toimenkuvaan toimia valtapolitiikan vahvistajana.

Esim. twitterissä OAJ:n edustaja sanailee ivallisesti pakkoruotsia kritisoiviin kommentteihin.

Vastaa Viestiin