Nyt Svenska Ylessä kirjoitetaan, että kyseessä oli "seminarium om tvåspråkighet och inlärning".
http://svenska.yle.fi/artikel/2014/04/0 ... teras-inte
Miten monikielisyys typistyy näin helposti kaksikielisyydeksi, ja vielä suomi-ruotsi-kaksikielisyydeksi?
Missä on todellinen puhe siitä, millaisia haasteita asettaa 20% maahanmuuttajataustaisia lapsia ja nuoria suurten kaupunkien kouluissa, jatko-opinnoissa ja yhteiskunnan palveluissa...
Päähuomio näyttää olleen muiden kieliryhmien ruotsinopinnoissa:
Tekstiä blogista:TK kirjoitti:Tässä Kattilahallissa paikalla olleen kuvaus tilaisuudesta:
http://heikkitala.puheenvuoro.uusisuomi ... nervosassa
"--- vastaisku kansalaisaloitteellemme --- Se oli halliin kokoontuneelle n. 70 hengelle myrkkyä. --- Seminaarin esittelyssä mainittiin varta vasten, että tilaisuus oli vastaisku 24.4.2014 eduskuntaan tulevalle kansalaisaloitteelle. --- Kävi selväksi, että monikielisyys tarkoittaa vain virallista kaksikielisyyttä ja pakkoruotsista ei saa luopua. --- HS:n entinen toimituspäällikkö Paula Salovaara revitteli, miten veri lentää Ruotsiin asti --- olin utelias kuulemaan, millainen olisi monikielinen Suomi ja siksi ilmoittauduin osanoattajaksi. Yhtä laiha oli reppu pakkoruotsittajilla nyt kuin pari kuukautta sitten Messukeskuksen Educa-tapahtumassa (siellä 10.000 osanottajasta 36 vaivautui kuulemaan)."
Eräs kommentoija blogissa:
"Oli rohkaisevaa lukea että suurilla rahoilla ja yhteiskuntasuhteilla pystyyn pantu pystyyn kuollut tilaisuus ei kerännyt enempää kuin 70 läsnäolijaa. Tämä kuvaakin sattuvasti pakkoruotsittamisen panos - tulos-suhdetta. Rahaa, sillä ostettuja ystäviä ja vaikutusvaltaa on mutta tulokset jäävät koko ajan laihemmiksi."