Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 8281
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 13.11.2013 17:33

Magmakyselyketjussa oli hyvä kommentti:
jlo kirjoitti:Olisi mielenkiintoista tietää, minkälaisilla ja minkä hintaisilla mainoskampanjoilla "tuloksia" on saatu. Nythän tilanne on se, että joka tuutin täydeltä työnnetään miljoonabudjetilla kaksikielisyyden ilosanomaa sinnekin, minne sitä ei haluta. Eli se vanha tapa jossa alkuasukkaita kastetaan vähän vastentahtoisesti.
Jos asiasta keskusteltaisiin neutraalisti tiedotusvälineissä ja niissä julkaistaisiin vaikkapa pelkästään Jaskan pari (ilmaista) blogia, tulisi kansalaisille edes teoriassa mahdollisuus muodostaa mielipiteensä eri näkemysten perusteella sen mukaan, mikä tuntuu oikealta. Tässä asiassa kuitenkin radiohiljaisuus jatkuu: YLE:n pakkoruotsi-ilta oli niin traumatisoiva tapahtuma, että sitä ei haluta mistään hinnasta kokea uudestaan.
Mistä löytyy avoin kanava?

NRR
Viestit: 8281
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 14.11.2013 06:15

Ja missä ovat toimittajat, jotka kykenisivät ruotimaan tutkimukseksi naamioitua pakkoruotsipropagandaa tähän tapaan:

http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1 ... a-tuloksia

Eikö tuo ole juuri sitä, mitä vapaan maan medialta tulisi odottaa! Miksi kriittinen ajattelu tai jopa kriittisen ajattelun referointi on niin vaikeaa valtamedialle?

jlo
Viestit: 419
Liittynyt: 16.03.2013 11:07

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja jlo » 14.11.2013 14:25

NRR kirjoitti: Mistä löytyy avoin kanava?
Ei mistään. Suomalaisella lehdistöllä olisi maailmanluokan tilaisuus tehdä historiaa ja julkaista ensimmäistä kertaa mielipide, jota edustaa noin 2/3 väestöstä. Yksikään lehti tai muu tiedotusväline ei tällaista tilaisuutta hyödynnä, vaan ihmettelee viattomana, että mihin tilaajat kaikkosivat ja miksi ihmeessä ihmiset eivät opi vaikka heitä niin hyvin lehdessä valistetaan - suuttuvat vain enemmän.

Ainoa vaihtoehto lienee tehdä artikkeleja ulkomaisiin lehtiin. Suomessa en usko julkaistavan kuin maksettuja ilmoituksia.

NRR
Viestit: 8281
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#4 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 15.11.2013 06:11

Jaskan blogissa
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1 ... a-tuloksia
röykytetään nyt Jaskaa, joka on taas kerran osoittanut, miten tarkoitushakuisesti kyselyjä ja tilastoja tulkitaan pakkoruotsia kannattavassa/ymmärtävässä Magmassa. Jaskan viaksi on lueteltu se, että hän kirjoittaa usein kielipolitiikasta (kielten tutkijana, jopa) eikä ole tehnyt pesäeroa tähän palstaan:

"Nyt olet valitettavasti muuttunut aika paljon yhden asian henkilöksi ja siten melko tylsäksi. --- eikö sinua yhtään häiritse se, miten esimerkiksi vapaan kielivalinnan sivuilla vapaasti herjataan ruotsinkielisiä ja pidetään ruotsinkielisiä tyhminä?"

Ihan mielenkiinnosta tein palstalle haun sanalla "tyhm*" ja selasin viimeisen puolen vuoden osumat löytääkseni jonkin kohdan, missä ruotsinkielisiä on sanottu tyhmiksi. Yhä uudestaan osumaksi kuitenkin tuli viestejä, joissa valiteltiin ruotsinkielisten asennetta suomenkielisiin, jotka eivät ruotsia opi tyyliin: "ovatko suomenkieliset lapset tyhmempiä kuin ruotsinkieliset..."

Tässä kaikki kohdat, joissa on käytetty sanaa tyhmä muussa tarkoituksessa:

"koululahjakkaan ihmisen tragedia on siinä, ettei hän useinkaan huomaa, että nokkela äly tekee ihmisestä suorastaan tyhmän ellei ole halua katsoa asioita muitten näkökulmasta"

"--- "hankittu tyhmyys" (acquired stupidity) --- viitataan ihmisiin, joiden älyllisessä kapasiteetissa ei ole mitään vikaa mutta jotka ovat vain valinneet olla käyttämättä sitä, olla täydentämättä tietojaan ja olla ajattelematta omilla aivoillaan toistellen vain ulkoa annettuja fraaseja. Siinä lyhyt sanakirjamääritelmä."

"NX on koulutukseltaan ylioppilas. Hänen muista korkeakoulu dropouteista poikkeavan aseman ja taloudellisen toimeentulon on taannut nykyinen epätasapainoinen kieliasetelma. Vaikka koulut on jääneet kesken, tuskin hän on niin tyhmä, ettei tiedosta tätä."

"Tulpparuotsi ei liity oppimisvaikeuksiin vaan ylipäätään turhaan työmäärän ja siihen, että se on poissa kaikesta muusta, tärkeämmästä. Tyhmänilkeää sinulta väittää, että oppimivaikeudet olisi jotenkin valjastettu propagandistisesti tähän teemaan. Pakkoruotsi on h------n raskas ja epäoikeudenmukainen riesa ja este niille, joilla oppimisvaikeuksia on."

"Eivät politiikot tyhmiä ole, hallituspuolueet ovat vain hallitusohjelman sitomia."

"Surut kyllä tavallaan ovat tehneet itselleen aika hurjan ideologiakuplan. Kaikki nähdään järjestelmällisesti sen perspektiivissä, ja toisaalta kaikki mikä ei siihen sovi, meneekin sitten nopeasti junttius/tyhmyys/laiskuus/ennakkoluuloisuus/vihapuhe-akselille. Olen tavallaan älyttömän kateellinen heille ylipäätään siitä suorituksesta että tuommoinen maailmankuva on voitu rakentaa, siihen on lähes mahdotonta päästä mitenkään järkevästi käsiksi. Jos yrität, sinun "vihamielistä asennettasi" ruvetaan ruotimaan ja pohtimaan, miten se voitaisiin muuttaa. Noh, olihan todellisuudentajun säilyttäminen Neuvostoliitossakin mielisairaus..." [tässäkin tyhmyydestä oli kirjoitetu leimana, joka isketään pakkoruotsin kriitikoihin, mutta ei tässä tietenkään suomenruotsalaisia älykkyydestä kehuta]

"Suomenkielinen nuori ei voi valmistua omassa kotimaassaan mihinkään ammattiin osoittamatta huomattavan pitkälle menevää ruotsin taitoa. Tämä on tyhmää, väärin eikä tätä nyt vaan kannata vähätellä enää yhtään, sellainen vähättely pilaa keskusteluilmapiirin."

Ruotsinkielisiä ei siis ole nimitelty tyhmiksi ainakaan viimeiseen puoleen vuoteen. Silti Jaskalle kirjoitetaan:

"En minä sinulta vastuuta vapaasta kielivalinnasta vaatinut. --- Kysyin yksinkertaisesti, häiritseekö sinua, että siellä suoraan sanotaan ruotsinkielisiä tyhmiksi?"

Jaskaa voi häiritä täällä monikin asia, muttei tuo, koska täällä ei sanota ruotsinkielisiä tyhmiksi.

Mitä kirjoittaja oikein tarkoittaa? Meidän lapsillamme on peruskoulusta yliopistoon jatkuva pakkoruotsi, joka työmäärältään vastaa A1-kieltä ja nousee sen ohikin siksi, ettei arki mitenkään tue tai vaadi ruotsin osaamista eikä siitä tosiasiassa ole mitään hyötyä useimmille ihmisille. Meidän lapsemme eivät voi valmistua mihinkään ammattiin ilman tuota pakkoruotsia, ja pakon annetaan sekä hidastaa että estää valmistumisia. Kielitaitomme ei saa kehittyä samaan tapaan eri suuntiin kuin muissa maissa. Missään muualla ei vastaavaa pakkoputkea ole. Tutkimuksia ja kyselyjä laaditaan ja tulkitaan tarkoitushakuisesti. Jopa identiteettiimme yritetään sanella pakkoruotsikomponentti. Ja tästä kirjoittaminen tekee yksilön "tylsäksi". Tätä kritiikkiä pakkoruotsille tehdään työn ja perheen ohessa vapaa-ajalla. Jokaisella täällä kirjoittavalla on runsaasti muitakin velvollisuuksia. Liturgiat pakon puolesta laaditaan päivätyössä kovalla palkalla yhteiskunnan eri tasoilla. Kohtuutta?
Viimeksi muokannut NRR, 15.11.2013 08:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

jlo
Viestit: 419
Liittynyt: 16.03.2013 11:07

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#5 Lukematon viesti Kirjoittaja jlo » 15.11.2013 08:07

NRR kirjoitti:Jaskan blogissa
"En minä sinulta vastuuta vapaasta kielivalinnasta vaatinut. --- Kysyin yksinkertaisesti, häiritseekö sinua, että siellä suoraan sanotaan ruotsinkielisiä tyhmiksi?"
Sama nimimerkki käy miltei sanatarkkaan saman keskustelun jokaisen yhtään näkyvämmin kielivapautta kannattavan kanssa. Yleensä kolmas tai neljäs kierros päättyy lauseiseen "Oletko vähän tyhmä? Saanko kutsua sinua tyhmäksi?"

NRR
Viestit: 8281
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#6 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 15.11.2013 12:33

Nyt syytös muuttui siten, että ehkä emme ole käyttäneet sanaa tyhmä vaan puhuneet lahjattomammista ruotsinkielisistä. Tämäkään ei pikaisella haulla näytä pitävän paikkaansa. Löytyy vain teksti:

"Jos oppimisimme ajattelemaan, että erilainen oppiminen ei olisikaan "tyhmyyttä" ja "lahjattomuutta" vaan nimenomaan "erilainen tapa oppia", kieltenopetuksessakin voitaisiin olla oikeasti kiinnostuneita siitä, miten täysin eri tavoin jotkut ihmiset oppivat kieliä..."

Ruotsinkieliset ovat itse pohtineet sitä, miksei ruotsinkielisissä kouluissa opetus tuota toivottua tulosta. Esimerkiksi ruotsinkielinen Obs. 15.12.2011 käsitteli ruotsinkielisten opiskelijoiden "alisuoriutumista". Keskustelun aloittajana toimii turkulainen geologian professori, joka opetti sekä Åbo Akademissa että Turun yliopistossa, ruotsiksi ja suomeksi. Hänen kokemuksensa mukaan ero kieliryhmien välillä opiskelijoina on suuri:
- Suomenkieliset opiskelijat ovat määrätietoisia ja aloittavat opinnot ripeästi. Heidän tuloksensa asettuvat Gaussin käyrän mukaan: vähän heikkoja, paljon keskitasoisia, vähän huippuja.
- Ruotsinkielisten puolella Gaussin käyrä on kääntynyt päälaelleen: paljon heikkoja, vähän keskitasoa ja taas paljon hyviä.
- Ohjelmassa pohdittiin, mistä ero voisi johtua. Ruotsinkieliset opiskelijat eivät tunnistaneet eroa, mutta pitivät mahdollisena, että nimenomaan helppous päästä jatkoon ruotsinkielisellä puolella vähentää motivaatiota opiskella - paikka, jonka puolesta ei ole tehty paljon töitä, ei houkuta panostamaan. Opiskelijat myös puhuivat, että opiskelijaelämä ruotsiksi on erilaista kuin suomeksi, laajemmat joukot ovat aktiivisia ja tämä rokottaa opiskelua.
- Professori itse puhui alisuoriutumisesta. Hän ei halunnut puhua laiskuudesta vaan toivoi sosiologien tarttuvan aiheeseen. Hän tunnisti itsekin olleensa tietoisesti alisuoriutuva opiskelija aluksi, panosti musiikkiin opiskelun sijaan.

Muistan muitakin vastaavia keskustelunaiheita, mutta niistä tuskin voi syyttää meitä täällä. Jatkopaikkojen vähyys piiskaa suomenkielisiä raakaan kilpailuun. Ilmeisesti tämän kilpailun puuttuminen vaikuttaa ruotsinkielisten koulujen oppilaiden asenteisiin, läksyjentekotapoihin ja menestykseen erilaisissa testeissa.

NRR
Viestit: 8281
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#7 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 15.11.2013 15:24

Tässä vaiheessa yleensäkin syytösten esittäjät jättävät areenan muihin kiireisiin vedoten.

Tein kuitenkin vielä haun sanoilla "ruotsinkieliset ovat", jotta tietäisin mitä olemme täsmälleen ruotsinkielisistä sanoneet. Viimeisen puolen vuoden osumat:

"Ruotsinkieliset ovat itse pohtineet sitä, miksei ruotsinkielisissä kouluissa opetus tuota toivottua tulosta"

"ruotsinkieliset ovat yleensä kivoja, mutta pakkoa kannattavat ruotsinkieliset tulevat tehneeksi omilleen karhunpalveluksen" (lainaus muualta)

"Jos ne ruotsinkieliset ovat sitä mieltä että tämä tilanne on jotenkin "maan luonteen" kannalta väärin, niin sitten pitää kysyä että onko ongelma siinä heidän käsityksessään siitä, miten maa on heidän mielestään määritelty... tietysti sitten päästään taas siihen "kaksikielisen maan" käsitteeseen jolla periaatteessa aina yritetään epälegitimisoida se, mikä kuitenkin on totta."

"Tuntuu ilmeiseltä, että ruotsinkieliset Suomessa näkevät maan historian ja Suomen kansalaisten luonnollisen viiteryhmän jonkin verran toisin painotuksin ja tulkinnoin kuin suomenkieliset. Tästä ei vain ole puhuttu. wikipedia: Suomenruotsalainen kielitieteilijä Leif Höckerstedt katsoo, että suomenruotsalaisuutta on mahdotonta tarkastella Ruotsista irrallaan olevana ilmiönä. Hänen mukaansa Suomen suomenkieliset ja ruotsinkieliset ovat sitoutuneet yhteisiin poliittisiin tavoitteisiin, mutta eivät jaa samaa etnistä identiteettiä. Höckerstedtin mukaan suomenruotsalaisesta etnisyydestä ei kuitenkaan haluta keskustella julkisesti."

"ruotsinkieliset ovat vähemmistönä suomenkielisten keskuudessa ja monin tavoin linkittyneinä suomenkielisiin, useimmilla on jopa suomenkielinen vanhempi tai kaksikielisiä lapsia."

"ruotsinkieliset ovat yksi kielivähemmistö muiden kielivähemmistöjen joukossa"

"ruotsinkieliset ovat Suomessa vanha alueellinen vähemmistö"

"Ruotsinkieliset ovat huomanneet ettei Suomessa voi täysipainoisesti toimia eikä seurata Suomen asioita osamaatta maan pääkieltä. Siksi valtaosa heistä, ainakin Etelä-Suomessa, on jo opetellut suomen kielen."

"Ruotsinkielisten palveluiden kohdalla kysymys onkin, missä määrin ja millä tavoilla ruotsinkieliset ovat aidosti heikommassa asemassa ja minkä tason tarpeita ovat ne tarpeet, joita omankielinen palvelu heillä tyydyttää. Haluan kyllä tukea ihmisten pärjäämistä, mutta vähemmistökieliset palvelut puhtaasti mukavuustekijänä ovat minusta aika kehno verorahojen käyttökohde."

"Olen samaa mieltä. "Lapsesi laitetaan olemaan vähemmän ennakkoluuloinen Neuvostoliiton suhteen" on aivan identtinen näille toiveille, että ruotsi alkaisi niin varhain, ettei vanhempien "väärät asenteet" pääse vaikuttamaan pakon kritiikittömään hyväksymiseen. - Ajatuksessa on jotain kylmäävää jo ihan siksi, että siinä sanotaan niin suoraan, että samalla kun ruotsinkieliset ovat arvokas vähemmistö, me olemme käytännössä vääränlaista väestöä, jonka (olematon tai väheinen) suhde ruotsiin on "väärä asenne"."

"Monet ruotsinkieliset ovat todenneet, että on mahdotonta ajatella, että Suomessa voisi valmistua akateemisia ihmisiä ilman ruotsintaitoa."

"Monen (minunkin) mielikuvissa ruotsinkieliset ovat keskimäärin sen verran hyväosaisia, ettei heille pitäisi pelkästään kielensä perusteella antaa mitään ylimääräisiä etuuksia. Toisaalta osa suomenkielisistäkin veronmaksajista halunnee käyttää verovaroja suomenruotsalaisuuden säilyttämiseen. Demokratian nimissä sitäkin arvovalintaa on kunnioitettava."

"Kaikenlaista voi tosin sattua silloinkin, kun ruotsinkieliset ovat enemmistönä. Tammisaaressa mollattiin kaksikielistä laulajaa Mikko Sipolaa suomeksi levyttämisestä niin, että hän kieltäytyi toistaiseksi käymästä koulukaupungissaan (Hbl 1.8.)"

"ruotsinkieliset ovat karvaasti pettyneet heille luvattuun valheelliseen lainsäädännölliseen kaksikielisyyteen. Elävässä elämässä he joutuvat käyttämään suomea! Meitä kaikkia siis huijataan jatkuvalla syötöllä!"

"Ruotsinkieliset ovat hyvin ymmärtäneet sen, että jos heitä on määrällisesti vähän, niin instituutioiden pitäminen kaksikielisinä on tärkeää, koska tämä ei riipu niistä ihmisistä mitä niihin instituutioihin oikeasti kuuluu. Instituutioiden kurssin kääntäminen tällaisissa asioissa on hankalaa koska aina voidaan vedota "vähemmistön sortamiseen", ja jotta voit osallistua instituution toimintaan, sinun on tehtävä se "kahdella kielellä". Instituutioiden kaksikielisyyttä pitää sitten kohdella pyhänä "maan tapana" joka nyt vaan on meidän kulttuuria jne."

"Sanojen sivumerkitykset vaihtelevat. En pysty käyttämään sanaa "hurri", koska olen jo varhain oppinut, että se on sopimatonta. Nyt kuitenkin ruotsinkieliset ovat itse ryhtyneet puhumaan hurreista, esim. hurriksi.fi -hanke. Suru ei assosioitunut minulle lainkaan murheeseen vaan kysehän on siitä, että monessa blanketissa on kielivaihtoehdot su ru en muu. Kouluissa kielet ovat jatkuvasti esillä lyhenteinä su ru en sa ra. Sanojen kanssa on syytä olla varovainen, mutta mikä on järkevää. Nyt suru siis on nopein tapa kirjoittaa suomenruotsalainen tai suomi-ruotsi-kaksikielisyys. Ruotsinsuomalaisista puhutaan ruosuina. Mikä olisi parempi lyhenne?"

"Keväällä 2011 eräässä ruotsinkielisessä keskustelussa pohdittin, miltä Suomi näyttäisi, mikäli Venäjä ei olisi valloittanut Suomea 1809. Silloin professori Meinander sanoi suoraan, että suomen kielen olisi käynyt kuin iirin. Merkittävä tunnustus ruotsinkielisellä puolella, koska tähän asti julkisesti ruotsinkieliset ovat jopa "luoneet" suomen. Julkipuheissa iirin herättely nostetaan malliksi suomenruotsin vahvistamiselle, mutta pohjimmiltaan ruotsinkieliset asiantuntijat tietävät itsekin, että suomi ja iiri ovat rinnasteisia."

"Ruotsinkielisen elämäntavan turva ovat ruotsinkieliset itse, heidän omaperäiset kulttuuritekonsa ja yhteiskunnallinen rakennustyönsä. Kaikki se ahkera ponnistelu tieteissä, taloudessa ja taiteissa, jonka ruotsinkieliset ovat tehneet itse, vaatimatta keneltäkään muulta mitään. Se on ollut kaksikielisyyden todellista rikkautta." (lainaus Sampo Terholta)


Kun olisi edes joskus sanottu pahasti, mutta ei siltä näytä.

NRR
Viestit: 8281
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#8 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 15.11.2013 19:26

Keskustelimme jo viime keväänä siitä, miten ajatukset kulkevat kielirajan yli jonkin häiriögeneraattorin kautta, sillä ne ilmeisesti kuullaan tyystin toisin kuin ne on lausuttu tai kirjoitettu.

Jaskan blogissa esitetyt syytökset Vapaan kielivalinnan keskustelijoille ovat oleellisesti samat kuin puoli vuotta sitten BBL:n pääkirjoituksessa ja siihen liittyvässä kommentoinnissa esitetyt:
http://bbl.fi/opinion/ledare/2013-04-02 ... -illviljan

Nevalainsen laati pääkirjoitukseen vastineen, jonka lainaan tähän:
Vähän ikävää että lähdet tähän natsitteluretoriikkaan mukaan, vaikka meillä oli jopa ihan kohtuullisia keskusteluja Vapaan kielivalinnan sivuilla. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntui siltä, että johonkin ruotsinkieliseen voi saada jonkinlaisen älyllisen otteen jonka pohjalta voi keskustella.

Se, että tämä asia ikävä kyllä tietysti pyörii vähemmistöväestön oikeuksien ja enemmistön velvoitteiden ympärillä nyt on vaan tosiasia, eikä se tee sen kritiikistä vähemmistövihamielisyyttä sinänsä. Toki suomenruotsalaiset pyrkivät häivyttämään tämän aspektin sitä kautta, että meidän kaikkien on oleellisesti oltava heidänkaltaisiaan -- heidän ehdoillaan -- ja kaikki muu on häpeällistä metsäläisyyttä tai natsismia. Sittenpä mitään ongelmia ei tietenkään enää olisikaan. Näppärää.

Mitä identiteettipuheeseen tulee, suomenruotsalaisilla joka tapauksessa tuntuu olevan oikeus tunnistaa oma identiteettinsä ja argumentoida sen erityisyyden puolesta; miksi joku toinen ihminen ei sitten saa toiselta puolelta puhua samasta asiasta?

RKP:n poliittinen merkitys ja vaikutusvalta on tottakai ihan selvä asia, vaikka toki eduskunnan enemmistö onkin aina sitten hyväksymässä ne kielilait jotka ensin on Lipposen sanoin kirjoitettu sellaisiksi kuin ruotsinkieliset haluavat.

Viime aikoina olen muuten kuullut muualtakin yrityksiä hämärtää mielipiteenmuodostuksen edellytyksiä siinä mielessä, että en voi/saa sanoa, "kuka on jotain mieltä"... onhan se vaan hassua, että esimerkiksi koko pakkoruotsin perustelu on niin täysin liturginen, ja siihen liittyvät meemit lähtevät liikkeelle tyypillisesti jostain folktingetiläisen poliitikon tai ajatuspaja magmalaisen suusta. Niitä sitten rummutetaan ruotsinkielisessä mediassa kunnes niistä tulee uusia uskonkappaleita, joita "ruotsinmielisten" on toisilleen hymisteltävä tunnistaakseen "hyvän ihmisen".

Sitten nämä lähtökohtaisesti aika vinksahtaneet ja tarkoitushakuiset ajatusrakennelmat päätyvät, jostain kumman syystä, kansalliskielistrategiaan (aiemmin "kansallinen kielistrategia") ja jopa EN:n nootteihin Suomelle.

Mielenkiintoista, eikö totta?
Se sai oitis vastineen, jossa katsotaan Nevalaisen vahvistaneen pääkirjoituksen kritiikin VKV:lle:
Eero Nevalainen är visst en konstig liten filur.

Han verkar vara väldigt känslig om någen ens insinuerar att skolspråksivrarna inte har rena mjöl i påsen, men han ser inga problem i det att han själv stämplar alla svenskspråkiga som okunniga att föra intelligenta debatter. Se fast sista meningen i första stycket av hans inlägg.

Sen upprepar han samma mönster i följande stycke. Det är som om han kommit hit med sina fördomsulla konspirationsteorier bara för att ge bevis till den tes Andelin kom fram till.
Yhteenkään Nevalaisen nostamaan aiheeseen ei kajottu, mutta kirjoittaja arvioitiin leimalla "en konstig liten filur". Sen jälkeen keskityttiin loukkaantumaan siitä, että kirjoituksessa olisi annettu ymmärtää, että kaikki ruotsinkieliset ovat kykenemättömiä käymään älyä vaativia keskusteluja, iloittiinhan siinä, että "ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuntui siltä, että johonkin ruotsinkieliseen voi saada jonkinlaisen älyllisen otteen jonka pohjalta voi keskustella". Sitten Nevalainen luokiteltiin salaliittoteoreetikoksi, joka näin vain vahvistaa pääkirjoituksen teesejä.

Miten häiriögeneraattorin saa pois päältä?

JV Lehtonen
Viestit: 1868
Liittynyt: 22.04.2013 09:55

Re: Kuinka on saatu aikaiseksi faktapimento?

#9 Lukematon viesti Kirjoittaja JV Lehtonen » 15.11.2013 19:46

Miten häiriögeneraattorin saa pois päältä?"

Ei millään- eikä tarvitsekaan. Pääasia, että saadaan suomenkielinen poliittinen eliitti herätettyä.
On aivan turha yrittää puhua suruille järkeä, häiriögeneraattori on heillä sisäänrakennettu, osa identiteettiä.

Hidastus, jarrutus, jumitus..

Vastaa Viestiin