Katsomosta näyttämölle?

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Hillevi Henanen
Viestit: 2150
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Katsomosta näyttämölle?

#16 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 02.12.2022 23:01

Tuhotaan koulutus ja alistetaan muu kansa palvelijoiksi kouralliselle suruja maassa jossa yhteensä 18:sta "kaksikielisestä" maakunnasta neljässä on ruotsinkielisiä yli 1% ja lopuissa neljässätoista alle prosentti.

Lisäksi on jo vuosia yritetty keplotella puhtaasti suomenkielisiä kuntia rupeamaan kaksikielisiksi. Oikeusministeri Itse on kuntalakeja selvittäessään sanonut, että yksikielisiksi yrittäville ei heru minkäänlaisia joustoja kun taas kaksikieliseksi haluavien ei tarvitse antaa lakien olle esteinä vaan kaksikieliseksi pääsee kunhan kunnassa on sellainen tunne, että onhan meilläkin ruotsinkielisiä.
Silloin vain hakemus oikeusministeriöön ja homma hoituu.
Ei annettu lakien olla esteenä silloinkaan kun kolme täysin ruotsinkielistä kuntaa muuttui kaksikielisiksi kesken tarkastelujakson. Närpes ei ehtinyt kumartaa riittävän notkeasti ja se maksoi heille pari milliä v. 2015.

Kaksikieliset kunnat ovat netonneet 808 milj. euroa riihikuivaa vuosina 2015-2022 lman velvoitteita.
Tämä kaksikielisyyslisä on ainakin Närpiössä mennyt johonkin muuhun kuin kaksikielisyyden ylläpitoon Karvin viimeisimmän tutkimusraportin mukaan.

Rahalla saatiin Lohja kymmenen vuotta sitten, mutta silloin ei vielä oltu säädetty sitä, että päätös on lopullinen, eli kaupunki möisi RKP:lle tulevienkin polvien oikeuden omaan kielipolitiikkaan. Keväällä vielä oltiin sitä mieltä, että otetaan ilman muuta rahaa vastaan uusikin kausi 2023-2032. Nyt syksymmällä on sitten oltukin sitä mieltä, että ei se niin kaksikielisyys niin kannattavaa enää olekaan eikä ihan viime aikoina kuulunut enää yhtään mitään.

Kuntaliitokset on saatu jäihin säädöksellä, että jos yksikin kunnista on "kaksikielinen", niin koko kuntaliittymä on pysyvästi kaksikielienen prosenteista riippumatta, eli tällä siis voidaan siirtää RKP:n perstaskuun suuriltakin suomenkielisiltä alueilta oikeus omaan kielipolitiikkaan ikiajoiksi.

TK
Viestit: 2426
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Katsomosta näyttämölle?

#17 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 04.12.2022 16:53

Suomen leikki-kaksikielisyys on valtava valheiden verkko, jota todellisuudesta irrallaan olevien kielilakien ja asetusten avulla pönkitetään.
Kyse on kuitenkin vain verkosta, jota voi repiä hajalle pala palalta faktatietoa jakamalla ja asiasta ääntä pitämällä.

Tavallista terveen järjen ajattelua on heräteltävä huomaamaan, kuinka suunnattoman vähän suomea osaamattomia ihmisiä ruotsinkielisiksi rekisteröityneiden joukossa on.

Vastaa Viestiin