Suomalaiset petetään jälleen kerran..

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
pjl69
Viestit: 472
Liittynyt: 17.03.2017 14:39

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#16 Lukematon viesti Kirjoittaja pjl69 » 27.07.2021 17:07

Niin tai näin, persujen tulisi vähän parantaa viestintää ulospäin näissä asioissa. Nyt mielipiteet mellastavat villeinä vuosia vanhojen blogikirjoitusten perusteella. Kertoo tuo haluttomuus pitää asioita esillä myös haluttomuudesta ajaa muutoksia niihin asioihin.

SJONS
Viestit: 512
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#17 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 31.07.2021 15:09

Purralle tiedoksi!

Kaikissa Suomen puoleissa (RKP:tta lukuunottamatta) enemmistö äänestäjistä kannattaa ruotsin kielen pakollisuuden poistamista.

Perussuomalaisten pitää nostaa tämä kielikysymys yhdeksi tärkeäksi puoluekokousasiaksi. On huolehdittava siitä, että media julkaisee puoluekokouksen kannan ruotsin kielen pakollisuuteen sekä virkamiesruotsin vaatimukseen.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, jolla ei ole ruotsinkielistä toimintaa ja joka ei vaikuta Folktingetissä!

Purran on myös hyvä tietää ja muistaa, että iso osa Perussuomalaisten äänestäjistä on luottanut siihen, että juuri PS ajaa suomenkielisten suomalaisten kielellisiä oikeuksia!

Hillevi Henanen
Viestit: 1533
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#18 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 31.07.2021 23:51

Purralle taisi tulla ajolähtö tässä pakkoruotsiasiassa, eikä hänelle jäänyt aikaa hallitusti "muuttaa mieltään". Halla-Ahon lähtöilmoituksen ajankohta taisi tulla pahana yllätyksenä kun pesän siivoaminen oli vielä kesken.
Onneksi hän sentään vielä suojelee ruotsinkielisiäkin.
Erittäin syvä viha ja kauna kaikkea Ruotsiin ja ruotsin kieleen liittyvää, kuten kaksikielisiä ihmisiä kohtaan, jopa halu hävittää kaikki Ruotsiin ja ruotsiin liittyvä Suomesta, ovat nostaneet päätään. Kaikkea tällaista tietenkin vastustan.
Purralle tiedoksi myös, että suomenruotsalaiset eivät ole homogeeninen massa jossa kaikki ovat pakkoruotsin takana.
Viimeksi tätä on heiltä kysytty yli 10 vuotta sitten, ja tulos oli tyrmäävä. Vajaa puolet, eli 46% oli pakkoruotsin kannalla, 39% luopuisi siitä.
https://yle.fi/uutiset/3-5691435
-julkaistu joulun alla 2010

Kolmisen vuotta myöhemmin ruotsinkieliset oli saatu 100%:sesti pakkoruotsin taakse kun tällä kertaa kysyttiin vain RKP:tä äänestäviltä.
Muiden puolueiden äänestäjien yhteistulos on lähempänä koko kansan kyselyn tulosta vuotta myöhemmin.
https://yle.fi/uutiset/3-6792707
63% halusi pakon pois, 29% oli sen kannalla. Tämän saattoi julkaista jo elokuussa 2013.

Suomenkielisten kohdalla vuotta myöhemmin. 74% vastusti pakkoruotsia.
https://svenska.yle.fi/artikel/2014/12/ ... a-i-skolan
-julkaistu joulun alla 2014
Otsikossa kolme neljästä vastustaa pakkoruotsia, mutta kuvatekstiin on päässyt enää 62%.
Saapa nähdä milloin seuraavan kerran uskalletaan reilusti kansalaisten mielipidettä tiedustella.

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1458
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#19 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 01.08.2021 12:42

Erittäin syvä viha ja kauna kaikkea Ruotsiin ja ruotsin kieleen liittyvää, kuten kaksikielisiä ihmisiä kohtaan, jopa halu hävittää kaikki Ruotsiin ja ruotsiin liittyvä Suomesta, ovat nostaneet päätään.
Ja pakkoruotsi sitten parantaa nämä änkyrät rakastamaan ruotsalaisuutta?

Luultavasti nämä änkyrät olisivat aivan neutraaleja ruotsin kielen,Ruotsin ja kaksikielisten suhteen,ellei RKP olisi keksinyt pakkoruotsia.

Toisaalta Suomessa on aitoa venäjä-vihaa ja kaunaa,vaikka venäjän kieli ei ole pakollinen..

Purran "mielenmuutos" olisi uskottavampi,jos hän ei olisi sortunut tähän RKP-tyyppiseen uhriutumiseen..

RKP ei suostu pakkoruotsin poistamiseen,koska pakon vastustajien joukossa on sellaisia,jotka haluavat Suomesta virallisesti yksikielisen...
Heidän agendansa pitää muodollisesti sisällään vaatimuksen vapaaehtoisuudesta ja vaatimuksen luopua ruotsinkielen obligatoorisesta osaamisesta virkakielenä. Ystävistä parhaat, älkäämme antako huijata itseämme. Suomalaisuuden Liitto, jota johtaa Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terho, liputtaa täysin avoimesti kotisivuillaan, että järjestön tehtävänä on saada Suomesta yksikielinen, eli suomenkielisen. Vapaata Kielivalintaa johtaa vuorostaan Ilmari Rostila, joka istuu myös Suomalaisuuden Liiton hallituksessa. Hallituksesta löytyy myös Simon Elo, joka johti Perussuomalaisten nuorisojärjestöä, kun aloite nostettiin esille. Huomaatte yhteydet.viewtopic.php?t=1909#p13198

SJONS
Viestit: 512
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#20 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 01.08.2021 16:26

Kokoomuksen edeltäjät ajoivat suomen kielen ja suomenkielisten oikeuksia. Samaa aatetta ajoivat suomenkieliset yliopistot ja niissä opiskelevat. Nykyisin asia on toisin. Kokoomus kuten kaikki muutkin puolueet kumartelevat RKP:n kielipoliittisten tavoitteiden suuntaan. Ylioppilaskuntien hallitukset ja jopa Ylioppilaskunnan Laulajat, jotka aikaisemmin kävivät konkreettista kielisotaa ruotsinkielistä aatetta vastaan, ovat nyt kääntyneet RKP:n juoksupojiksi ja -tytöiksi.

Virkamiehistö valitaan ruotsin kieleen positiivisesti suhtautuvista välittämättä siitä, että enemmistö suomenkielisistä kuitenkin ja joka tapauksessa vastustaa pakollista kouluruotsia ja virkamehiltä vaadittavaa toisen kotimaisen kielen vaatimusta, ylipäätään ruotsin kielen vahvistumista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Purra on kotoisin Kirkkonummelta ja katselee siellä ympäröivää yhteiskuntaa. Se ei ole suomalaista todellisuutta! Jo muutaman kymmenen kilometriä sisämaahan päin tilanne on toinen. Suomenkielinen suomalainen ei joutuisi missään tilanteessa tekemisiin ruotsin kielen kanssa ellei meillä koulussa opiskeltaisi sitä pakolla ja vaadittaisi kaikilta ruotsia, jotta saisi päästötodistuksen koulusta tai tutkinnon yliopistosta. Eivät saksalaiset, britit, italialaiset, ranskalaiset ym. osaa ruotsia ja silti he tulevat toimeen Ruotsissa. Mikä muka pakottaa suomalaisen osaamaan ruotsia muu kuin RKP ja sen lahjomat poliitikot!

Ruotsin kieltä ei tarvita edes Ruotsissa. Siellä kaikki osaavat englantia ja myös opasteet ovat englanniksi. Tukholman Yliopistossa on oma laitoksensa, jossa pyritään suojelemaan ruotsin kieltä ja ruotsalaista kulttuuria! Missä meillä Suomessa on vastaava laitos? Ei missään! Meillä Suomessa (KOTUS) suojellaan kansalliskieliä ja niistäkin etupäässä naapurimaan eli Ruotsin kansalliskieltä!

Herätys Perussuomalaiset! Suomi tarvitsee suomenkielisen puolueen, joka suostuu ajamaan suomenkielisten oikeuksia asua omassa maassaan omalla kielellään!

NRR
Viestit: 9084
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#21 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 02.08.2021 13:09

Perussuomalaisiin on luotu Purran kaudella "lisää kieliä, vähemmän englantia"-liturgia.

Twiittasin:
Monet ovat yrittäneet puhua englannin dissaamista vastaan.
Nyt myös hesarin tiedetoimittaja. :)
Toivottavasti näemme kaikista eurooppalaisista tulevan ennen pitkää kaksikielisiä monien suomenruotsalaisten tapaan. Toinen kieli on englanti, toinen äidinkieli.
Lainasin aika suoraa hesarin tiedetoimittajaa.

Olli Kotro vastasi: "Eikö tärkeintä olisi, että Suomessa olisi monipuolinen kielitaitopohja ja oppilaat voisivat valita syventäviä kursseja esim. kiinassa, ranskassa, espanjassa ja venäjässä. Suomalaisilla pakonomainen tarve tukeutua englantiin ja pakkoruotsiin."

Sakari Linden (EU-parlamentissa kansallismielisen identiteetti ja demokratia -ryhmän neuvonantaja) vastasi: "Ai jos suomen kieli lakkaa olemasta akateeminen kieli englannin kustannuksella, vahvistaa se suomen asemaa? Et taida itsekään uskoa juttujasi. Taitaa pakkoruotsi-juttusi olla lumetta globalististen tavoitteiden edessä."

Sakari Linden vastasi kysymykseen, kumpi on toimivampi kaksikielisyys, englanti vai ruotsi: "Useimmille suomi&englanti. Useille voi kuitenkin yhä olla hyödyllisempi suomi&ruotsi. Etenkin Suomen ruotsinkielisen kulttuurin ja Pohjoismaiden taloudellisen ja yhteiskunnallisen yhteistyön kanssa tekemisissä oleville henkilöille. Joillekin voi hyödyllisempi olla fr/es/ch/ru/ar."

SJONS
Viestit: 512
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#22 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 02.08.2021 17:56

Englanti on tärkein! Ruotsia ei tarvita, mutta olkoon valinnainen, kunhan ruotsin kielen vaatimus poistuu virkavaatimuksista.

Suomi ja englanti kaikille, mutta muuten lisää valinnaisuutta kieltenopiskeluun.

Joillekin oppimisvaikeuksista kärsiville riittää pelkkä englanti!

Näillä vaatimuksilla toimitaan meidän naapurimaassamme Ruotsissa ja hyvin menee!

pentti
Viestit: 189
Liittynyt: 06.07.2011 15:16

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#23 Lukematon viesti Kirjoittaja pentti » 02.08.2021 20:06

SJONS kirjoitti: 01.08.2021 16:26 Herätys Perussuomalaiset! Suomi tarvitsee suomenkielisen puolueen, joka suostuu ajamaan suomenkielisten oikeuksia asua omassa maassaan omalla kielellään!
Näin varmaan on, mutta en tiedä ovatko Perusuomalaiset tähän tarkoitukseen sopiva puolue. Puolueen toiminta kielivapauden puolesta on ainakin tähän asti ollut horjuvaa ja kovin ponnetonta. Lisäksi puolueen maine tekee pakkoruotsittajille helpoksi leimata kaikki kielivapauden kannattajat ”persuiksi” ja vaientaa näin järkevä ajatustenvaihto asiasta.

Olisi parempi, jos joku muu puolue, esim. Keskustapuolue, kääntäisi pakkoruotsiasiassa takkinsa. Jos puolue näin saisi käännettyä kannatuksensa nousuun, voisi se houkutella muitakin puolueita uusiin ajatuksiin.

NRR
Viestit: 9084
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#24 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 02.08.2021 20:48

pentti kirjoitti: 02.08.2021 20:06 Olisi parempi, jos joku muu puolue, esim. Keskustapuolue, kääntäisi pakkoruotsiasiassa takkinsa. Jos puolue näin saisi käännettyä kannatuksensa nousuun, voisi se houkutella muitakin puolueita uusiin ajatuksiin.
Keskusta teki käännöksen pakkoruotsikriittiseksi Kiviniemen aikana, mutta töpeksi samaan aikaan näissä jätehommissa ja kattoi Kataiselle vaalivoiton.

Sen jälkeen Keskusta irtautui järkevämmästä kielipolitiikasta ja palasi pakkoruotsittamaan.

Mutta olet oikeassa, pitäisi löytyä puolue, jolla on kykyä asialliseen keskusteluun kielipolitiikasta.

SJONS
Viestit: 512
Liittynyt: 22.11.2017 12:24

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#25 Lukematon viesti Kirjoittaja SJONS » 03.08.2021 16:17

Pitäisi.....pitäisi! Vaan kun ei löydy! Kaikissa puolueissa (paitsi RKP) enemmistö kannattajista ja äänestäjistä vastustaa pakko- ja virkamiesruotsia, mutta puihin menevät, kun tulee aika äänestää!

Kaikille muille puolueille on tärkeää, että ne saavat rahallista tukea RKP:n säätiöiltä ja säilyttävät kasvonsa RKP:n ja Henrikssonin silmissä.

Mikään muu puolue ei siis suostu RKP:n panettelun kohteeksi. Rkp keksii heti kohta henkilöitä ja rikoksia niistä, jotka uskaltavat sorkkia kielivähemmistön oikeuksia tai oikeastaan ajaa suomenkielisten oikeuksia!

Tuo rakennelma on nähty niiiiin monen monet kerrat!

Viimeksi Kokoomuksen pari kansanedustajaa pelasti eduskuntapaikkansa keksimällä kielikokeilun! Mitä siitä seurasi?????

pentti
Viestit: 189
Liittynyt: 06.07.2011 15:16

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#26 Lukematon viesti Kirjoittaja pentti » 03.08.2021 21:38

Tuokin on totta. Pitäisi perustaa uusi puolue suomenkielisten kielellisiä etuja ajamaan.

pentti
Viestit: 189
Liittynyt: 06.07.2011 15:16

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#27 Lukematon viesti Kirjoittaja pentti » 13.08.2021 18:54

Ilmari Rostilalla riittää uskoa puheenjohtajaehdokkaisiin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilmari ... olitiikka/

NRR
Viestit: 9084
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#28 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 13.08.2021 20:14

pentti kirjoitti: 13.08.2021 18:54 Ilmari Rostilalla riittää uskoa puheenjohtajaehdokkaisiin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilmari ... olitiikka/
Kiitos, Pentti, tästä linkistä.

Hyv tekstiä!
--- vuonna 1968 tehty peruskoulun pakollinen ruotsi oli kylmän sodan aikainen ratkaisu. Päätöstä tehtäessä ei noudatettu vuonna 1945 solmitun kielirauhan periaatteita. ---

Peruskoulun (ulkopoliittinen) kieliratkaisu muodosti – väärin ja epäoikeudenmukaisesti – lähtökohdan pakollisen virkamiesruotsin tulolle yliopistoihin 1980-luvulla ja 2000-luvulla alkaneelle kaksikielisyyspolitiikalle, joka sivuuttaa suomenkielisen näkökulman. Voimassa oleva ns. kansalliskielistrategia tiivistää tämän kaksikielisyyspolitiikan periaatteet ja käytännön — suomenkielisten kannalta väärin.

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1458
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#29 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 15.08.2021 12:40

https://hommaforum.org/index.php/topic, ... g9nauc97gn

Persujen omaa pohdintaa asiasta.

Osalle persuporukasta täysin yhdentekevää.
Suomalaisten enemmistön piinaaminen saa vapaasti jatkua...

Uusi kielipolitiikka
Viestit: 1458
Liittynyt: 08.12.2017 17:48
Paikkakunta: Global
Viesti:

Re: Petetäänkö suomalaiset jälleen kerran..

#30 Lukematon viesti Kirjoittaja Uusi kielipolitiikka » 15.08.2021 12:47

NRR kirjoitti: 13.08.2021 20:14
pentti kirjoitti: 13.08.2021 18:54 Ilmari Rostilalla riittää uskoa puheenjohtajaehdokkaisiin:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilmari ... olitiikka/
Kiitos, Pentti, tästä linkistä.

Hyv tekstiä!
--- vuonna 1968 tehty peruskoulun pakollinen ruotsi oli kylmän sodan aikainen ratkaisu. Päätöstä tehtäessä ei noudatettu vuonna 1945 solmitun kielirauhan periaatteita. ---

Peruskoulun (ulkopoliittinen) kieliratkaisu muodosti – väärin ja epäoikeudenmukaisesti – lähtökohdan pakollisen virkamiesruotsin tulolle yliopistoihin 1980-luvulla ja 2000-luvulla alkaneelle kaksikielisyyspolitiikalle, joka sivuuttaa suomenkielisen näkökulman. Voimassa oleva ns. kansalliskielistrategia tiivistää tämän kaksikielisyyspolitiikan periaatteet ja käytännön — suomenkielisten kannalta väärin.
Kylmä sota ja Neuvostoliitto loppuivat jo 30 vuotta sitten

Miksi pakkoruotsi silti vain jatkuu?

Rostila itse vastaa:

"Ratkaisu muodosti lähtökohdan 2000-luvulla alkaneelle kaksikielisyyspolitiikalle, joka sivuuttaa enemmistön intressit"

=vähemmistödiktatuuri

Vastaa Viestiin