Uusi tuntijako virkamiestyönä

Keskustele kieltenopetuksesta ja siihen liittyvistä asioista.
Viesti
Julkaisija
Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

Uusi tuntijako virkamiestyönä

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 25.09.2011 10:05

Tuntijako on päätetty nyt tehdä, se alustetaan virkamiestyönä ja hyväksyttäneen yhtä vähin keskusteluin kuin nyt budjettiesitys. Uusi opetussuunnitelmakierros kouluilla painaa päälle ja monet muut koulutusuudistukset (mm. lukio) odottavat, että perusopetuksen uudistus on selvä ja tiedetään, mille rakennetaan.

"Hallitusohjelman mukaisesti uudistus tulee valmistella vahvistamaan taito- ja taideaineiden opetusta, liikuntaa sekä yhteiskunnallista kasvatusta, arvokasvatusta ja ympäristökasvatuksen asemaa sekä oppiaineiden välistä yhteistyötä ja monipuolistamalla kieliohjelmia." --- "Työryhmän tulee valmistella hallitusohjelman mukainen esitys siten, että valtioneuvoston voi päättää asiasta keväällä 2012."
http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/koulu ... index.html

Opettaja-lehden haastattelussa ministeri Gustafsson sanoo "Perusopetuksen työryhmä jättää selvityksensä ensi vuonna --- Eikä perusopetuksen työryhmä lähde liikkeelle tyhjästä vaan käyttää hyväkseen Timo Lankisen työryhmän ehdotuksia."
http://www.opettaja.fi/pls/portal/docs/ ... 162829.htm

"Kuntaliitto kannattaa perusopetuksen valinnaisuuden lisäämistä tietyin reunaehdoin, mutta vastustaa perusopetuksen vähimmäistuntimäärän korottamista ja koulupäivän pituuden lisäämistä. Samoin kieliohjelman tulisi olla sellainen, että kaikki kunnat pystyvät sen kohtuudella toteuttamaan."
http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/uu ... istyy.aspx

Työryhmässä on vain virkamiehiä:
johtaja Eeva-Riitta Pirhonen, OKM, puheenjohtaja
opetusneuvos Jari Rajanen, OKM
opetusneuvos Aki Tornberg, OKM
opetusneuvos Merja Lehtonen, OKM
hallitusneuvos Janne Öberg, OKM, sihteeri
ylitarkastaja Tiina Kavilo, OKM
ylitarkastaja Heli Jauhola, OKM, sihteeri

Onko tällä ryhmällä mitään mahdollisuuksia käydä vastavirtaan ja lieventään ruotsin pakollisuutta vastoin hallitusohjelmaan kirjattua Ahtisaari-paperia ja vastoin aiemman Lankisen työryhmän kaavailuja?

Eero Nevalainen
Viestit: 1388
Liittynyt: 17.11.2008 23:14
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Re: Uusi tuntijako virkamiestyönä

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Eero Nevalainen » 25.09.2011 12:43

Virkamiesvalmisteluhan on nimenomaan se tapa millä saadaan asioita tehtyä kansan selän takana siten, että poliittisen ohjauksen saaneet, tarkoituksenmukaiset virkamiehet tekevät mitä heidän odotetaan tekevän, ja sitten saadaan taas vaan paperi joka vain nuijitaan läpi.

Noissa lainauksissa on taas muutamia kieroja juttuja... "kieltenopetuksen monipuolistaminen" (tarkoittanee suomeksi englannin vähentämistä ja ruotsin aikaistamista) ja "...jonka kaikki kunnat voivat kohtuudella toteuttaa" tulkittaneen niin, että koska kaikki toteuttavat saman kieliohjelman, niin sitten mennään vähimmät resurssit omaavien kuntien ehdoilla "tasa-arvon" takia -- ja yhtäkkiä ei olekaan rahaa opettaa muuta kuin ruotsia.

On turhauttavaa elää maailmassa jossa ihan puhdas propaganda on virallinen totuus ...

Vastaa Viestiin