Innovatiivinen kärlekssvenskan puolustus facebookissa

Keskustele kieltenopetuksesta ja siihen liittyvistä asioista.
Viesti
Julkaisija
Sees
Viestit: 2029
Liittynyt: 10.06.2009 05:43

Innovatiivinen kärlekssvenskan puolustus facebookissa

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Sees » 06.01.2011 19:28

HBL:n artikkelissa kerrotaan luovasta tavasta kääntää pakkoruotsi "rakkausruotsiksi".
http://www.hbl.fi/text/inrikes/2011/1/6/w57189.php


Company Overview:
Hyppää messiin pistelemään ruotsin kieltä, kulttuuria ja sääntöjä sekä niitä vahvistavia poikkeuksia. Kieli opissa ja etenkin poskella.
---
Är du finlandssvensk? Häng med i denna kampanj att göra tvångssvenskan till älsklingssvenskan för Finlands finskspråkiga.
---
Tämä on vastarintaliike, jonka mielestä ruotsin kieli kuuluu yhtä lailla härmäläisille kuin hurreille. Tervetuloa kyytiin! Täällä saa heittää läppää molemmilla kotimaisilla, kysellä ja kommentoida.
---
Samun sisarsivu http://www.facebook.com/samuopettaa
---
Kielen oppiminen tapahtuu parhaiten pienin askelin. Sanan päivässä kun jaksaa popsia, alkaa vuoden kuluttua olla hyvin kärryillä.
Kun on oppinut 1000 sanaa, ymmärtää 3/4 puhutusta ja kirjoitetusta kielestä. Eikä tuo arvio ole hutkittu vaan ihan tutkittu http://bit.ly/97VISb.
Kielen opiskelu on oivaa aivojumppaa, kasvattaa suvaitsevaisuutta sekä ymmärrystä. Jokaisen uuden kielen opettelu on askel kohti pienen Suomen parempaa pärjäämistä alati kansainvälistyvässä maailmassa.


Mielestäni idea on iloinen ja luova. Vastaavia projekteja lisää. Tekijöillä voi olla rakkautta myös pakkoruotsia kohtaan, mutta se on sivuseikka. Tärkeintä on se, että edetään uusin askelein ja moniin suuntiin. Kielten (kuten ruotsin ja viron) opiskelu kuuluu vapaille foorumeille kuten facebookiin.

Ehkä seuraavaksi päästään opiskelemaan sisusuomea ja sukusaamea -- kuka innovoi?