Tänään on 18.12.2017 10:11
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
Lukematon viestiLähetetty: 14.08.2017 21:18 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6456
Terveisinä kaikille pakkoruotsin ystäville kertaan, mistä meidän perheemme voi tätä maailmassa täysin unikkia järjestelyä kiittää:
- paljon ylimääräistä ja turhaa työtä kotona ruotsintehtävien äärellä niin oppimisvaikeuden omaavalta lapselta kuin vanhemmilta, kaikki muukin kun vaati tavallista enemmän työtä;
- turhia tunteja koulun ruotsin erityisopetuksessa, jolla yritettiin kantaa dysleksikko vitosella läpi peruskouluruotsin;
- kivat sanat opolta vasten nuoren kasvoja tämän tarjotessa lääkärinlausuntoa vapautuksen saamiseksi lukiossa: "ei se oppimisvaikeus ruotsinopiskelua haittaa, sulla on vaan asenneongelma";
- puoli vuotta ylimääräistä lukiossa ruotsin vuoksi, jokainen kurssi vähintään kahdesti, läpipääsy vain siirtymällä kaukana olevaan iltakouluun ns. toivottomien kurssille tuplatuntimäärällä;
- ainainen pelko siitä, että ruotsiin kariutuu koko koulutus, ja sama jatkuu nyt korkeakoulussa;
- pakkoruotsin puolustajien keskusteluissa ja haastatteluissa dysleksikoille yhdessä ja erikseen osoittamat kauniit sanat: "mopopojat", "vammaiset", "surkimukset", "juntit",..."jokainen oppii ruotsin jollei ole tyhmä, laiska ja asenneongelmainen" - sellaista kannustavaa palautetta sisukkaalle nuorelle.

Että kiitos vain koko folktingetin väki tästä "oikeudenmukaisuudesta", joka on maksanut niin lukemattomia talkootunteja kuin tuhansia euroja ylimääräistä perheelle ja nuorelle. Mitään hyödyllistä ei tuolla panostuksella ole saavutettu mutta se on ollut pois kaikesta muusta, todella tarpeellisesta.

Opettajana olen pystynyt auttamaan paljon. Mitään kiertotietä ei ole, vapautuksia ei edelleenkään saa. Ruotsin erityisopetukseen pannaan käsittämättömän paljon resuja, esim. seiskalle tuleva maahanmuuttajaoppilas huonolla suomella ja englannilla ja ilman ruotsia ei saa vapautusta - hänelle opetetaan erityisopetuksessa kahden vuoden ruotsit lähes yksityisopetuksella! Kukaan ei saa miettiä, mikä on puolikielisen nuoren kouluttautumisen kannalta oikeasti viisasta.

Näinä pakkoruotsin vuosikymmeninä tuhannet pojat ja nuoret miehet ovat madaltaneet koulutustoiveitaan, keskeyttäneet koulun tai jääneet roikkumaan ruotsia vaile valmiina. Kiitoksia vaan heidänkin puolestaan!


Ylös
 Profiili  
 
Lukematon viestiLähetetty: 17.08.2017 22:49 

Liittynyt: 10.02.2013 16:38
Viestit: 6456
Vanha oppikoulu koulutti lähinnä virkamiehiä maahan, jossa oli vieraskielinen, siis ruotsinkielinen eliitti. Kielipainotus on säilynyt siirryttäessä peruskouluun. Nyt koulutuksen ja hallinnon asemissa on vain ihmisiä, jotka arvostavat kieliopintoja ja näennäiskaksikielisyyttä enemmän kuin todellista osaamista.

On kuitenkin paljon niitä, joiden kohdalla arjessa kohtaamattoman kielen opiskelu valuu kuin vesi hanhen selästä. Tätä kuvasi ruotsinkielinen dysleksikko Ahvenanmaalta HBL:n haastattelussa kertoessaan suomen opiskelusta: "Saatoin opiskella useita tunteja pientä sanakuulustelua varten mutta kuitenkin sain korkeintaan vitosen. Se tuntui turhalta. Niinpä valitsin pois suomen."

Hänelle suodaan se, ihaillen HBL toteaa hänen jatkavan yliopistossa opiskellen matematiikkaa, lehden mukaan hän "voitti dysleksian".

Mutta mitään vastaavaa ei voi tapahtua suomenkieliselle, suomenkielinen ei voi voittaa dysleksiaa luopumalla ruotsista! Suomenkielinen ilman ruotsia on vain epäpätevä ihan kaikkeen.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com