Kaksikielisyysnäytelmä omalaatuista elitismiä

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
NRR
Viestit: 9802
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Kaksikielisyysnäytelmä omalaatuista elitismiä

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 16.04.2015 06:53

Hyvä blogikirjoitus aiheesta:
http://zzz333.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ ... ton-tahtoa

Blogisti lainaa keskustan ehdokkaan Laura Kolben tekstiä ja kommentoi sitä:
"Uusmaalainen osakunta eli Nylands Nation on opettanut minut jo aikaa sitten näkemään Suomen ruotsinkielisyyden voiman. Vastaliikkeet, fennomania ja sen monet haarat, saavat tehdä hartiavoimin työtä kumotakseen ruotsin kielen ja kulttuurin vaikutuksen yhteiskunnassa", kirjoittaa Laura Kolbe.

"Helsinkiläisen perussuomalaisen perspektiiviharha selittyy ainakin sillä, että hän ei ole koskaan (tiettävästi) osallistunut Uusmaalaisen osakunnan tapahtumiin. Jos olisi, hän ymmärtäisi, että ruotsinkieliset eivät luovu eivätkä luovuta. Kulttuuriperintö ja jatkuvuus ovat vahvoja voimia, joiden merkitystä säännöllisesti aliarvioidaan politiikassa ja mediassa. Kieliryhmällä on sosiaalista pääomaa, taloudellista valtaa ja vahva itsetunto. Ruotsinkieliset ovat tulleet jäädäkseen. Koirat haukkuvat, karavaani etenee..."
---
Kolben sanoin "ruotsinkieliset eivät luovu eivätkä luovuta", eihän teidän sitä tarvitse edes tehdäkään! Helan går! raikuisi edelleen ruotsinkielisten omissa juhlissa ja ruotsinkieliset koulut ja yliopistot jatkaisivat omaa kulkuaan edelleen. Miksi meidän suomenkielisten puoluejohtajien identiteetti ei ole sitten niin vahva kuin ruotsinkielisten, että voisivat tukea myös suomenkielisten suomalaista identiteettiä vapauttamalla jo vihdoinkin meidät toisen pienen marginaalikielen ikeestä, joka niin harvaa enää hyödyttää.

TK
Viestit: 2516
Liittynyt: 19.11.2008 01:26

Re: Kaksikielisyysnäytelmä omalaatuista elitismiä

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja TK » 16.04.2015 07:49

Kolbe vaikuttaa aikamoiselta nousukkaalta, joka on päässyt "hienompiin piireihin" surujen keskelle ja muuttunut vannabe-suruksi.
Onhan Kolbella edelleen paljon kohtalotovereita, joilla suhteellisuudentaju ja terve järki näyttää kielipolitiikasta puhuttaessa kadonneen.

Kun surut pitävät tiukasti kiinni pakkoruotsituksesta, niin se väistämättä lisää virallisesta kaksikielisyydestä luopumisen kannatusta. http://www.simplesite.com/Tala/13312245?i=56668416

Surujen kannattaisi uskoa Åbo Akademin tutkimusta, jonka mukaan 74% suomalaisista kannattaa pakkoruotsin lakkauttamista. Jos pakkoruotsista suosiolla ja nopeasti luovuttaisiin, niin virallinen kaksikielisyys voisi säilyä.

jlo
Viestit: 435
Liittynyt: 16.03.2013 11:07

Re: Kaksikielisyysnäytelmä omalaatuista elitismiä

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja jlo » 16.04.2015 08:58

Me ennen kimpassa kuljettiin mutta sinä pääsit parempaan kyytiin
sinä lähdit ja unohdit minut kokonaan

Kun en suostunut sinulle pokkaamaan minkä kirouksen niskaani sainkaan
sinä minua herjaat ja sinun uudet kaverit mua pitää pilkkanaan.

Lauraboy, lauraboy...

Vastaa Viestiin