Päättäjämme kyykyttävät suomenkielisiä

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Jaska
Viestit: 1119
Liittynyt: 27.02.2011 15:43
Viesti:

Päättäjämme kyykyttävät suomenkielisiä

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Jaska » 18.10.2014 21:21

Päättäjämme kyykyttävät suomenkielisiä:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1 ... enkielisia

Hillevi Henanen
Viestit: 2526
Liittynyt: 14.10.2013 20:18

Re: Päättäjämme kyykyttävät suomenkielisiä

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja Hillevi Henanen » 18.10.2014 22:47

Jos haluat lopettaa suomenkielisten kyykyttämisen, äänestä ensi kevään eduskuntavaaleissa sellaista puoluetta, joka haluaa lopettaa kieli- ja identiteettipakottamisen tai joka edes sallii kansanedustajiensa äänestää pakkoruotsia vastaan. Valitse sellaisesta puolueesta sellainen ehdokas, joka on aina vastustanut pakkoruotsia eikä tule kääntämään takkiaan.
Tässä se vaikeus on. Viime vaalien jälkeen 43 kansanedustajaa käänsi takkinsa pakkoruotsimyönteiseksi tultuaan valituksi.
Mm Jukka Gustafsson on tuossa blogisi linkissä vielä pakkoruotsin vastustajien listalla, vaikka tiedetään, että hänellä taisivat takin lisäksi kääntyä vielä housutkin.
https://www.youtube.com/watch?v=FucxbCdzbd0
Lähes joka toinen pakkoruotsia vaalikoneissa vastustaneista on siis tämän kauden istunut eduskunnassa takin vuoripuoli päällepäin.
Uskoo näihin sitten ken haluaa missään muussakaan asiassa.

Tämä vaalikonevastauksilla kikkailu todistaa sen, että he hyvin tietävät. että 70% kansasta on pakkoruotsia vastaan.

NRR
Viestit: 9802
Liittynyt: 10.02.2013 15:38

Re: Päättäjämme kyykyttävät suomenkielisiä

#3 Lukematon viesti Kirjoittaja NRR » 18.10.2014 23:05

Kiitos Jaska - ja ☆

Olen Hillevin kanssa samaa mieltä. Puoluejohdot ovat pakon puolella vaikka kansanedustajien ja äänestäjien enemmistö on sitä vastaan. Puoluejohtoon nousevilla näyttää olevan jokin peruste kääntyä pakkoruotsin kannalle viimeistään hallitusneuvotteluissa, vaikka olisivat riviedustajina olleet pakkoa vastaankin - mikä se voisi olla. Ja viimeksi RKP-johtoinen folktinget laaditutti uuden hallitusohjelman kielipoliittisen osion valmiiksi jo ennen vaaleja. Ruotsinkielisillä verkostoilla ja RKP:llä on poliittisia lihaksia paljon paljon yli niiden äänimäärän - mistä se voisi johtua.

Tämä teksti on todella osuva:
Esimerkiksi Pohjoismaiden ministerineuvosto on sitä mieltä, että enemmistö ratkaisee: siksi kaikkien on osattava pohjoismaisessa yhteydessä skandinaavisia kieliä. Miksei enemmistöperustelua sitten sovelleta Suomen tilanteeseen?

Kansalliskieliselvityksen johdannossa sanotaan: ”Kummankin kansalliskielen osaamisen ja niihin liittyvän kulttuurin tuntemuksen voidaan edellyttää kuitenkin kuuluvan kaikkien Suomessa asuvien yleissivistykseen, jonka saavuttamisesta koululaitoksen tulee huolehtia.”

Milläköhän ihmeen perusteella tällaista voidaan edellyttää? Päättäjämme ovat vain päättäneet niin – mitään todellisia perusteluja ei nimittäin ole olemassakaan. Päättäjiemme ohjenuora on:

- jos ruotsi on puhutumpi kieli (kuten pohjoismaiden tasolla), vähemmistön on opeteltava sitä.

- jos ruotsi on vähemmän puhuttu kieli (kuten Suomen tasolla), enemmistön on opeteltava sitä.

Tällainen kaksoisstandardi ilmentää kielisyrjintää ---
PS. Ajatelkaa miten toimivaa olisi, mikäli poliitikot joutuisivat kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä kirjallisesti ottamaan kantaa ja vastaamaan kansalaisaloitteen tekijöiden laatimaan kirjoitukseen - kuten tässä Jaskan kirjoitukseen. Kuinka moni edustaja eduskunnassa ja sivistysvaliokunnassa kehtaisi suoltaa vanhaa liturgiaa vastauksena tällaiseen avoimeen kirjeeseen.

Nytkin ne pari kriittistä vastinetta Jaskan blogissa keskittyvät vain ohittamaan tekstin pointin ja epäilemään Jaskan ja "fennofiilien" todellisia motiiveja. Se, ettei pakon puolustajilla ole tosiasiassa mitään muuta antaa keskustelulle, on ilmeistä.

Vastaa Viestiin