Norjassa pärjää ruotsilla, uskoo haluaa

Tämä alue on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Muille alueille voivat kirjoittaa vain yhdistyksen jäsenet.
Viesti
Julkaisija
Heinäkenkä
Viestit: 18
Liittynyt: 23.03.2013 11:04

Norjassa pärjää ruotsilla, uskoo haluaa

#1 Lukematon viesti Kirjoittaja Heinäkenkä » 31.08.2014 18:28

Juteltiin erään ystäväni kanssa pakkoruotsista. Hän tekee töitä yritysten kanssa, jotka tekevät yhteistyötä/kauppaa/jne mm. norjalaisten kanssa.
Ystäväni oikein tulistui (on meinaan aika rauhallinen tyyppi), että "norjalaiset eivät suostu puhumaan ruotsia!. Useasti on lyöty luuria korvaan, kun suomalainen on aloittanut puhelun ruotsiksi." Sitten on voitu keskustella kun otetaan englanti käyttöön."

TMK
Viestit: 609
Liittynyt: 01.11.2013 03:43

Re: Norjassa pärjää ruotsilla, uskoo haluaa

#2 Lukematon viesti Kirjoittaja TMK » 31.08.2014 18:58

Heinäkenkä kirjoitti:Ystäväni oikein tulistui (on meinaan aika rauhallinen tyyppi), että "norjalaiset eivät suostu puhumaan ruotsia!. Useasti on lyöty luuria korvaan, kun suomalainen on aloittanut puhelun ruotsiksi." Sitten on voitu keskustella kun otetaan englanti käyttöön."
En yhtään ihmettele. Englanti on puolueeton ja neutraali kieli varsinkin tällä suunnalla, kaikki puhuvat sitä, mutta se ei ole kenenkään äidinkieli. Miksi norjalaisten pitäisi käyttää toisen maan kieltä? He sentään itsenäistyivätkin vasta 1905. (Muistelen kuulleeni jonkun kertomuksen, kun hän oli aloittanut englanniksi soittaessaan Irlantiin. Iiri oli kuulemma vaihtunut englanniksi vasta siinä vaiheessa, kun soittaja oli ruvennut puhumaan suomea.)

Vastaa Viestiin